Este aplicatia de mesagerie preferata pentru miliarde de oameni din intreaga lume, dar WhatsApp a dezvaluit ca aplicatia sa nu va mai functiona pe smartphone-urile cu sistem de operare Windows incepand de saptamana viitoare.

 

In timp ce aplicatia este disponibila in prezent pe Windows phone, aceasta va inceta sa fie disponibila pe 31 decembrie.

WhatsApp a spus: „Nu veti mai putea folosi aplicatia noastra pe telefoanele Windows Phone dupa 31 decembrie 2019, iar WhatsApp nu va mai fi disponibil in Microsoft Store dupa 1 iulie 2019.”

 

Si sfarsitul disponibilitatii aplicatiei nu se incheie aici – WhatsApp nu va mai functiona, de asemenea,  pe mai multe smartphone-uri Android si iPhone in lunile urmatoare.

 

De la 1 februarie, persoanele care folosesc versiunile Android 2.3.7 sau mai vechi nu vor mai putea sa creeze conturi noi sau sa reverifieze conturile existente.

 

Intre timp, iPhone-urile care ruleaza pe iOS 8 sau mai vechi vor inceta, de asemenea, sa mai poata crea noi conturi sau sa reverifieze conturile existente incepand cu 1 februarie.

 

Daca aveti un smartphone Windows si nu doriti sa va pierdeti toate chaturile la 31 decembrie, din fericire exista o modalitate destul de simpla de a salva istoricul chatului.

 

Deschideti chatul pe care doriti sa il exportati si atingeti Group Info.

 

Derulati in jos si atingeti „Export Chat”. Vi se va da apoi optiunea de a descarca chat-ul cu sau fara media – retineti ca salvarea continutului media va genera o arhiva de chat mai mare.