Exista zvonuri legate de un telefon pliabil produs de Apple, care ar putea fi lansat in urmatorii doi ani. Pana atunci, atat Samsung, cat si alti producatori de telefoane vor avea suficient timp sa isi rafineze design-urile pe alocuri stangace. In afara brand-ului Apple, ce ar putea face producatorul iPhone in asa fel incat sa ramana in carti?

Am urmarit dezvoltarea telefonului pliabil lansat de Samsung timp de cativa ani, si mi se pare ca rezultatul este sub asteptari. Chiar si asa, din punct de vedere tehnologic, produsul este unul impresionant, si preceda cu siguranta o intreaga linie de inovatii care vor avea loc in urmatorii ani.

Insa vorbind strict de prezent, nu vad prea multe motive pentru care ai vrea sa achizitionezi Samsung Galaxy Fold. Cu ecranul de doar 4.6″, si o rama destul de lata, nu se incadreaza in standardul impus de Samsung pentru smarphone-uri, si nici in standardul pietei.

 

Atunci cand nu este pliat, telefonul pare a fi o tableta mica, ce nu are un ecran complet drept. Este imposibil sa intre in competitie cu tabletele de pe piata actuala, mai ales cu gama Galaxy Tab. Astfel, Galaxy Fold nu impresioneaza nici ca smartphone, nici ca tableta. Care este inca scopul, in afara faptului ca reprezinta un concept interesant?

Apple ar face bine sa gaseasca un motiv serios pentru care sa lanseze un astfel de telefon, un motiv pentru care acesta sa devina necesar, si nu doar o serie de caracteristici interesante, dar inutile. In acest moment, singura companie care ar putea obtine aceasta performanta este Motorola, cu Razr V4.

Primele dispozitive pliablile de la Samsung, LG, si Huawei urmaresc o idee similara: un telefon care se transforma in tableta.

Mi-as dori ca Apple sa lanseze altceva, ceva inovativ. Poate un dispozitiv care se poate rula intr-o unitate de gazduire, similar cu unul dintre televizoarele lansate de LG, sau poate un telefon mic, dar care se poate extinde intr-un iPhone de dimensiuni normale. Daca Apple alege design-ul in forma de carte, poate ca unul dintre display-uri ar putea fi asemanator celui de la Kindle, un eReader.

Ideea de eReader este cel mai probabil prea de nisa pentru Apple, dar consider ca ar trebui sa existe o diferentiere clara intre produsul Apple si cele care exista deja pe piata, iar aceasta diferenta ar trebui sa mute telefonul din zona de concept in cea de necesitate.