Pentru furnizorii Apple, lucrurile sunt mai mereu imprevizibile. Companiile a caror principala sursa de venit este Apple, pot incasa o lovitura destul de dura daca ies din gratiile gigantului.
O astfel de lovitara a incasat in aceasta saptamana AAC Technologies Holdings.

Actiunile producatorului de componente acustice au scazut dramatic marti, dupa ce a fost anuntata o micsorare a comenzilor cu 75 de procente.

Odata cu aflarea stirilor, actiunile companiei au scazut cu 13 procente. Intreprinderea din Hong Kong a anuntat ca din ianuarie pana in martie profiturile vor scadea cu aproximativ 65 pana la 75 de procente, dar si ca marja profitului brut se va diminua.

“Pe langa un trimestru care este in mod obisnuit destul de slab, ne confruntam si cu o reducere a comenzilor din partea clientilor”, a declarat compania.

Principalul client al AAC este Apple. AAC produce componentele acustice pentru dispozitivele iOS. Apple a dezvaluit recent ca vanzarile iPhone-ului sunt in scadere. Acest fapt are impact si asupra furnizorilor, mai ales asupra acelora care isi bazeaza majoritatea veniturilor pe gigant.

Scaderea vanzarilor cu care se confrunta Apple nu este singurul motiv pentru declinul AAC. Se pare ca gigantul a inceput sa isi indrepte comenzile in alta parte.

Luxshare Precision Industries, unul dintre furnizorii Apple, aflat in competitie cu AAC, a declarat luni ca profiturile sale nete vor creste cu 61 de procente, si se vehiculeaza ca aceasta crestere s-ar datora unui numar mai mare de comenzi pentru iPhone.

Nu ne mira declaratiile altor furnizori Apple, precum Foxconn, legate de cat este de important sa nu te bazezi pe un singur client.