Google isi prelungeste mandatul de munca la domiciliu pana la sfarsitul anului pentru majoritatea angajatilor, potrivit ultimelor rapoarte. Gigantul tehnologic va incepe sa isi redeschida birourile globale inca din iunie, dar vizeaza intre 10% si 15% din capacitate la un moment dat si intentioneaza sa instituie masuri de precautie.

 

“Incepem cu adevarat sa folosim la maxim aceste intalniri virtuale, desi imi lipseste experienta de a avea atat de multi dintre noi in acelasi loc”, a scris CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, intr-un e-mail confirmat de CNBC. „Va dura ceva timp inainte ca acest lucru sa fie posibil. Rampa noastra de a ne intoarce inapoi la birou va fi lenta, deliberata si incrementala. ”

 

Incepand cu luna iunie, gigantul tehnologic poate adopta o abordare esalonata sau poate permite angajatilor sa se roteasca venind in birou. Email-ul lui Pichai a indicat, de asemenea, ca unele birouri din Asia isi desfasoara activitatea cu o capacitate de 30%, „avand in vedere ca se afla intr-un stadiu avansat de a face fata acestei epidemii”.

 

Raportul Get Report Facebook  pare sa adopte o abordare similara. Reteaua sociala a declarat saptamana aceasta ca angajatii care pot lucra de acasa vor avea voie sa o faca pana la sfarsitul anului. Facebook a fost printre primele companii majore care au solicitat angajatilor sa lucreze de acasa pe masura ce pandemia s-a raspandit in Statele Unite in martie.

 

Compania decide in continuare ce angajati se pot intoarce la birouri.

 

Gigantii tehnologici ar putea ajuta la stabilirea tonului pentru altii din America corporativa, deoarece stabilesc noi aranjamente de lucru. Si in conformitate cu cele mai recente numere fara locuri de munca, locurile de munca care nu au putut fi efectuate de acasa au fost cele mai grele, in timp ce serviciile financiare, serviciile profesionale si informatiile au raportat mai putin decat medie.

 

Chiar daca birourile incep sa se redeschida pentru unii angajati, analistii anticipeaza ca tendinta de lucru la distanta se va mentine pentru o perioada mai lunga de timp.

 

Cu toate acestea, nu toate marile companii adopta aceasta tendinta.

 

Tesla intentioneaza sa-si redeschida fabrica principala din Fremont, California, la cateva zile dupa ce CEO-ul Elon Musk a numit ordinul de a ramane la domiciliu „fascist” pentru un apel de castig si a asociat masurile de sanatate cu un atac la libertate.

 

Insa oficialii din judetul Alameda, unde isi are sediul fabrica Tesla, au spus ca instalatia nu a fost aprobata pentru redeschidere. Liderii regionali au extins recent comanda de munca la domiciliu in sase judete, dar permit unor intreprinderi cu risc mai mic sa se redeschida impreuna cu masuri de precautie.