Bitcoin ar putea fi in ultima faza a bear market-ului, dar mai multi analisti cred ca exista inca un downtrend inainte de recuperarea nivelurilor anterioare.

 

Pe parcursul ultimelor doua luni, pretul Bitcoin s-a redresat de la 3.210 dolari la 3.850 dolari, cu aproape 20%, dupa ce a demonstrat o crestere a cererii intr-un interval de pret scazut.

 

Multi analisti cred ca Bitcoin se afla pe drumul spre stabilirea unui nivel adecvat si initierea unei cresteri treptate a pretului pe termen lung.

 

Potrivit lui Mike McGlone, analist la Bloomberg Intelligence, activul va suporta cel mai probabil un bear market mai mare in primele doua trimestre din 2019.

 

Sugerand ca recuperarea recenta a Bitcoin este o saritura pe termen scurt inainte de a se apropia de ultima faza a pietei ursului, McGlone a spus:

Reducerea acestei vanzari este un motiv bun pentru bounce. Acum este vorba de durata sarcinii inainte de a relua ceea ce este probabil un bear market pe termen lung .

 

Dupa cum a raportat CCN pe 5 ianuarie, este cu totul posibil ca BTC sa scada sub niveluri majore de suport daca activul nu va iesi din nivelurile esentiale de rezistenta peste valoarea de 4.500$.

 

Din noiembrie pana in decembrie, toate activele crypto mari au prezentat o volatilitate uriasa intr-un interval de pret scazut, fara semne de stabilizare. Pe parcursul ultimelor trei luni, volumul zilnic al criptomonedelor a fost de aproximativ 15 miliarde de dolari, ceea ce este destul de scazut, avand in vedere ca activitatea de tranzactionare a unui activ tinde sa creasca in perioade volatile.

 

Datorita volumului zilnic de criptomonede, in special a activelor din afara Bitcoin si Ethereum, la niveluri minime anuale, este putin probabila o depasire peste nivelurile cheie de rezistenta pe termen scurt.

 

Declarand pentru Bloomberg, analistul pietei eToro, Mati Greenspan, a declarat ca BTC este inca mai aproape de bottom, si, prin urmare, se poate observa o crestere a cererii de la investitori, deoarece gama de preturi scazuta se adreseaza atat comerciantilor cu amanuntul, cat si investitorilor institutionali.

 

Greenspan a spus:

De obicei cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa cumparati scazut si sa vindeti la un nivel ridicat Deci, daca mergem prin analiza tehnica, putem vedea cu usurinta pe diagrama ca suntem mult mai aproape de partea de jos decat suntem la varf. Vad o industrie care creste intr-un ritm foarte rapid chiar acum, in cazul in care vedem companiile care sunt implicate in Bitcoin si blockchain angajate la un ritm rapid. Vedem noi proiecte care vin online. Vedem tot felul de indicii ca oamenii se implica din ce in ce mai mult pe piata.

 

In cazul in care criptocuritatile incep sa se angajeze intr-un raliu major care a inregistrat o rata mare de volatilitate in ultimele doua trimestre din 2018, clasa de active va fi vulnerabila la o scadere importanta a valorii in urmatoarele luni.

 

Un scenariu ideal pentru criptomonede este de a se angaja intr-o miscare treptata a preturilor ascendent in 2019 si luand in considerare performanta istorica a Bitcoin, clasa de active este asteptata sa vada o perioada stabila de cateva trimestre pe parcursul acestui an.