Gigantul chinez de comert online, Alibaba, planuieste sa integreze revolutionara tehnologie blockchain in operatiunile sale, pentru a simplifica lanturile de distributie internationale, potrivit unui raport publicat pe 6 martie 2019.

Alibaba isi va imbunatati distributia cu ajutorul tehnologiei blockchain

Conform unor surse anonime, vicepresedintele companiei, Liu Song, a dezvaluit ca gigantul intentioneaza sa implementeze tehnologia blockchain pentru distributia internationala.

In mod specific, vicepresedintele a afirmat ca dezvoltarea unei solutii blockchain va permite companiei sa construiasca un sistem securizat si inchis, care ar putea fi conectat cu autoritatile locale.

Ceea ce este si mai interesant este ca Alibaba a dat de inteles ca ar cauta sa implementeze si alte tehnologii, precum inteligenta artificiala, IoT, si nu numai.

Alibaba are planuri mari

Merita mentionat ca, in decembrie 2018, Alibaba a anuntat imbunatatirea platformei de servicii de tranzactionare integrate, rezultand o platforma de distributie internationala.

La acel moment, Wang Tiantian, lider al lanturilor de distributie, a afirmat pentru stirile locale ca aceasta actualizare a platformei a avut scopul de a reduce costurile logistice cu 10 procente.

Yu Yong, vicepresedinte al Alibaba Group, a declarat ca noua platforma va ajuta intreprinderile mici si mijlocii in industria manufacturii.

Dupa cum a raportat Bitcoin Exchange Guide in februarie 2019, Tmall Global, o subsidiara a Alibaba Group, a anuntat ca a lansat un pilot blockchain care va identifica bunurile importante si le va verifica autenticitatea.

Solutia blockchain va permite ca toate informatiile esentiale cu privire la un produs sa fie stocate untr-un registru distribuit si securizat, si le va furniza consumatorilor toate aceste detalii cu ajutorul unui cod QR.

In septembrie 2018, un raport de cercetare publicat de iPR Daily a dezvaluit ca Alibaba a depus mai mult de 90 de patente blockchain, ceea ce sugereaza ca gigantul este deosebit de interesat de aceasta tehnologie.

In octombrie 2018, compania a castigat procesul impotriva Alibabacoin, un start-up care s-a folosit de brand pentru a publica materiale promotionale in timpul ICO-ului, intr-o campanie care a generat peste 3.5 milioane de dolari.

 

Preluat de pe Bitcoin Exchange Guide