Presedintele francez Emmanuel Macron considera ca o crestere a utilizarii tehnologiilor precum blockchain-ul ar putea avea un impact pozitiv asupra agriculturii in Europa. Acesta si-a exprimat ingrijorarile cu privire la transabilitatea alimentelor.

La inaugurarea celei de-a 56-a editie a Targului de Agricultura International, care a avut loc in acest weekend in Paris, Macron a vorbit despre nevoia de a autentifica si de a urmari produsele agricole, data fiind ingrijorarea consumatorilor in legatura cu situatile precum recentul scandal cu vita poloneza.

Acesta a spus:

“Haideti sa implementam datele agricole in Europa, sa dezvoltam unelte care pot urmari fiecare produs de la stadiul de materie prima si pana la procesare si ambalare.”

Macron a continuat: “Inovatia este aici si trebuie sa o folosim si in domeniul agricol. Prin aceste metode putem obtine produse de calitate, si in acelasi timp putem satisface consumatorii.”

Apelul la inovatie a venit ca parte a unei strategii pe care presedintele a subliniat-o in discursul sau. Inovatiile in agricultura vor fi bazate pe politici precum protejarea producatorilor si a consumatorilor de schimbarea climatului si de riscurile pietei, implementarea unei agriculturi ecologice si folosirea tehnologiei pentru a asigura standardele produselor si pentru a combate frauda cu alimente.

Preluat de pe Coindesk