SEC urmareste transparenta activelor cripto.
Doi parlamentari din SUA urmaresc sa aduca intr-un punct comun piata cripto si reglementarile stufoase. Warren Davidson din Ohio si Darren Soto din Florida au introdus “Token Taxonomy Act”, un document care ar elimina criptomonedele din discutiile privind garantiile.

Daca propunerea devine lege, criptomonedele ar fi excluse din definitia SEC pentru garantii. Definitia actuala este bazata pe testul Howey, si are mai mult de 70 de ani, cu nicio adaugire pentru activele descentralizate care circula pe piata cripto.

Potrivit CNBC, noul proiect de lege, care este produsul a doua puncte de vedere diferite, contine o noua definitie pentru garantiile digitale, lucru care a fost neclar pana acum.

Parlamentarul Warren Davidson, care a sugerat recent ca SUA sa se foloseasca de tehonologia blockchain pentru a strange fondurile necesare construirii zidului, a fost citat de CNBC:

“La inceputurile internetului, congresul a votat o serie de legi care au oferit siguranta si au impiedicat tendinta de a suprareglementa o piata. Intentia noastra este sa obtinem o victorie similara si in acest spatiu innovator.”
Transparenta reglementarilor

Cu toate ca proiectul de lege urmeaza sa fie introdus abea la anul, acesta genereaza sentimente de usurare in spatial cripto inca de acum.

In ultimele luni, autoritatile de reglementare s-au implicat in vanzarea de jetoane, dar si in tranzactiile care nu se preteaza regulilor actuale. Cu toate ca numeroase voci sustin ca monedele digitale precum Bitcoin si Ethereum nu sunt garantii, incertitudinea inca planeaza asupra altor criptomonede, precum XRP.

Statutul legal incert al jetoanelor, impreuna cu reglementarile actuale stricte, sunt frecvent numite de catre investitori o piedica in calea adoptarii Ripple. Aceste reglementari au efecte neplacute si asupra altor produse financiare, precum Bitcoin ETF.

Cei doi reprezentanti SEC au pasit intr-o zona neutra, zona in care autoritatile de reglementare sunt foarte ambigue, incercand sa ofere transparenta activelor digitale. Chiar si sistemul de impozitare din SUA este neclar in acest moment.

Davidson a declarat ca forma finala a proiectului de lege nu este inca disponibila publicului, intrucat echipa inca lucreaza la un anunt. Parlamentarul din Ohio este cunoscut a fi un sustinator al pietei crypto, si crede intr-o abordate blanda a acesteia. In septembrie, el a invitat numerosi antreprenori si lideri din domeniul blockchain la o conferinta in Washington, pentru a le cere parerea.

EL cauta sa gaseasca un echilibru pentru a impiedica inovatiile din domeniul tehnologic sa paraseasca tara, dar si pentru a proteja familiile americane si investitorii de inselatoriile ICO.

In acest moment. Exista numeroase procese in SUA care sustin ca monedele digitale sunt de fapt garantii. Cel mai cunoscut dintre ele este procesul in care este implicat Ripple Labs, iar cel mai recent este procesul impotriva CashBet.