Tesla va fi urmatorul Amazon. Mai mult decat atat, actiunile sale vor creste in urmatorii 4 ani cu 1200%, ajungand la 4000 de dolari. Aceasta este o predictie exuberanta a actionarei Cathie Wood, CEO al ARK Invest.

 

Wood sustine ca Tesla este de multe ori uimita de personalitatea complexa a CEO-ului Elon Musk, insa aceasta nu va fi o problema. Tot ea sustine ca este doar vorba de a te obisnui cu comportamentul dificil al lui Elon, pe care, din nou, nu il gaseste problematic.

“Toata lumea incepe sa se acomodeze cu Musk”, a spus aceasta pentru CNBC. ”Dat fiind ca am experienta pe postul de manager de portofoliu, stiu cum sa ma comport cu diferiti executivi, in functie de aspiratiile si de personalitatea acestora.

 

In aceasta saptamana, Elon Musk a laudat Bitcoin-ul.

 

In ciuda problemellor recente pe care Tesla le-a avut, Cathie Wood are sperante mari, si crede ca aceasta companie va avea parte de o explozie uriasa in urmatorii cativa ani.

 

Tesla a disponibilizat recent 7% din angajati, peste 3000 de oameni, intr-o miscare de reducere a costurilor si de crestere a productiei pentru Model 3.

 

“Acelasi lucru s-a intamplat si cu Amazon. Lumea ne considera nebuni, insa predictiile noastre s-au adeverit. Acelasi lucru va fi valabil si pentru Tesla.”

 

Amazon a pierdut timp de ani de zile bani dupa ce actiunile sale au fost listate. Dar de indata ce a devenit profitabila, a fost de neoprit. In septembrie 2018, evaluarea Amazon a ajuns la un triliard de dolari.

 

Valoarea de piata a companiei este in prezent de 52 de miliarde de dolari. Wood crede ca actiunile TSLA ar putea ajunge la 4000 de dolari in cel mai bun caz, si la 700 de dolari in cel mai rau, in urmatorii 5 ani, dublu fata de valoarea actuala de 300 de dolari.

 

Au fost speculatii ca Apple ar putea achizitiona Tesla

 

Intre timp, au aparut speculatii cum ca Apple ar putea achitiona Tesla. Freddie Lait de la Latitude Investment Management a afirmat ca valoarea de 52 de miliarde de dolari a companiei o face foarte atractiva pentru Apple, care are la dispozitie 250 de miliarde de dolari pentru investitii.

 

“Este posibil sa fie cumparata la aceasta valoare, pentru ca merita. Are propriul sistem de operare, are propria tehnologie, are un brand fantastic”, a spus acesta.

 

Ideea unei fuziuni intre Apple si Tesla este vehiculata deja de cativa ani.

 

Chiar si asa, majoritatea analistilor se indoiesc de o astfel de preluare, data fiind pasiunea lui Elon Musk, dar si personalitatea sa independenta.

 

Analistul Gene Munster de la Loup Ventures a descris cel mai bine lucrurile: “Este distractiv sa ne gandim ca Apple ar putea cumpara Tesla, dar nu cred ca Tesla este de vanzare.”

 

”Elon Musk detine 21% din Tesla, deci ar fi nevoie ca cei care detin restul de 79% sa fie de accord cu vanzarea, ceea ce este putin probabil dat fiind suportul de care se bucura Musk din partea actionarilor.

 

Este important sa intelegem cat de mult isi iubeste Elon compania. Acesta a indurat destul de mult pentru Tesla in ultima perioada”, a mai spus acesta. “Ma astept ca Elon sa ramana intotdeauna langa Tesla. Cred are are o viziune pe termen lung pentru companie, si banii nu sunt principala lui motivatie.

 

Articol preluat de pe CCN