WhatsApp nu necesita o parola ,un cod PIN sau amprenta pentru a fi deschis, ceea ce inseamna ca oricine poate accesa contul dvs. daca telefonul este deblocat. Din fericire, compania detinuta de Facebook se ocupa de solutionarea problemei.

 

Potrivit site-ului WABetaInfo de incredere, WhatsApp testeaza autentificarea cu amprenta digitala pe versiunea Android a aplicatiei. Odata activat, veti avea nevoie de o amprenta digitala pentru a deschide aplicatia din pictograma aplicatiei sau de la o notificare .

 

In plus, o captura de ecran a functionalitatii arata ca puteti utiliza codul PIN in loc de o amprenta digitala, daca doriti. Acest lucru s-ar putea dovedi util daca scanerul dvs. de amprente nu functioneaza.

 

Merita mentionat faptul ca autentificarea cu amprenta digitala in WhatsApp pare a fi o optiune strict de deschidere a aplicatiei. Deci, nu puteti ascunde conversatii si contacte specifice in spatele unui perete biometric.


WABetaInfo adauga ca aceasta caracteristica va fi disponibila pentru toate dispozitivele Android cu amprente ce ruleaza Marshmallow sau mai tarziu. Se constata ca functionalitatea se afla inca in stadiul de dezvoltare alpha, sugerand ca vor fi luni inainte de lansarea ei.

 

Daca nu puteti astepta pana atunci, s-ar putea sa fiti bucuros sa stiti ca mai multe marci de smartphone va permit deja sa ascundeti o aplicatie in spatele unei amprente digitale. Deci, daca aveti un telefon recent OnePlus, Samsung sau Xiaomi, puteti pune deja aplicatiile in blocare.