Toata lumea vorbeste despre banii rezultati din investitiile in criptomonede, dar exista o multime de alte modalitati de a face bani in acest sector. O modalitate care nu este discutata suficient este minarea.

Construirea unei configuratii miniere este cu mult in afara domeniului meu de expertiza, insa in ultimii ani au aparut numeroase companii miniere in cloud, iar ofertele lor sunt foarte convingatoare. Intrebarea este: are sens sa inchiriati o instalatie miniera?

 

Explicarea modelului de afaceri

 

Aceste companii care ofera minarea ca serviciu nu sunt deloc complicate. La fel cum Amazon Web Services inchiriaza puterea de calcul pentru a indeplini sarcini, companiile din domeniul minier inchiriaza rig-urile necesare. Singura diferenta este ca aceste companii ofera exclusiv acest serviciu, oferindu-le, astfel, clientilor o experianta mai curata.

Dupa cum am mentionat mai devreme, gestionarea unei platforme miniere necesita cunostiinte tehnice, motiv pentru care aceste companii miniere sunt atat de interesante. Interfata utilizatorului este gandita pentru a simplifica mult lucrurile.

In prezent, experimentez cu compania Argo. Argo este prima companie miniera cripto care va fi listata la Bursa de Valori din Londra, dar mai important, platforma lor este foarte usor de folosit. Interfata, numita HODL, este foarte clara, si veti stii exact cat ati castigat.

Dupa cum probabil stiti, piata cripto se confrunta momentan cu o criza. Prin urmare, chiria unora dintre aceste platforme miniere a depasit suma returnata. Daca ati semna un contract de doi ani cu o companie precum Genesis, problema ar fi mult mai mare. Din fericire, compania Argo percepe chiria lunar, iar contractul poate fi anulat oricand. Tineti minte, insa, ca Argo are de regula toate platformele inchiriate, asa ca va recomand sa anulati doar daca sunteti convinsi ca acest tip de afacere nu va deveni din nou profitabila.

 

Luarea unei decizii

 

Pentru aceia dintre voi care incearca sa isi dea seama daca minarea unei anumite criptomonede este profitabila sau nu, puteti folosi CryptoCompare pentru a afla. Un lucru de remarcat despre Argo este ca au crescut rata de hash (rata la care se consuma energie in timpul minarii) pe platformele lor timp de 3 luni la rand. Acest lucru va fi un avantaj atunci cand piata crypto isi va reveni.

Exista cateva aspecte suplimentare pe care trebuie sa le aveti in vedere cand utilizati aceste platforme. In primul rand studiati taxele de tranzactionare pentru criptomonedele pe care vreti sa le minati. Veti dori, la un moment dat, sa va transferati veniturile in wallet, iar aceste taxe va vor reduce profitul. Unele platforme nu percep alte taxe in afara chiriei. Acestea au un avantaj fata de platformele de tranzactionare obisnuite.

Mai presus de toate, interesati-va si decideti daca sunteti pregatit sa aveti incredere in compania unde va veti stoca monedele. Chiar daca este vorba de o suma mica, sunt sigura ca nu va doriti sa pierdeti bani.

 

O ruta alternativa

 

Pentru a avea un raspuns final legat de aceste companii, trebuie sa investiti in ele. Argo, Genesis, si multe altele sunt publice. Investind aici, pariati pe operatiunile desfasurate de aceste companii si pe viitorului pietei miniere. Aceasta poate fi o idee buna daca sunteti in cautare de diversitate.