Samsung a declarat ca se asteapta sa raporteze vanzari puternice pentru trimestrul aprilie-iunie, in ciuda provocarilor pe care le prezinta pandemia de Covid-19 in desfasurare.

 

Invingand estimarile, titanul coreean a declarat ca luni se asteapta sa obtina un profit operational de 8,1 trilioane won (6,8 miliarde de dolari) pentru al doilea trimestru, cand cifrele oficiale vor iesi la sfarsitul acestei luni, marcand o crestere de 22,7% fata de un an mai devreme. Cifra este in ciuda unei scaderi anticipate a vanzarilor de la 7,4% la 52 de trilioane won (43,6 miliarde de dolari) pentru perioada de trei luni.

 

Asadar, cum a reusit Samsung sa scoata un profit atat de puternic, in ciuda tuturor presiunilor economice globale cauzate de COVID-19?

 

In mod ironic, intrucat cererea de telefoane, televizoare si electrocasnice a scazut in timpul blocajelor impuse de guverne pentru a incetini raspandirea virusului, tocmai aceste masuri par sa fi impulsionat linia de jos a Samsung, deoarece o crestere a muncii la distanta a dus la o ridicare a cererii pentru cipuri de server. Situatia a determinat, de asemenea, ca pretul cipurilor sa creasca pe masura ce centrele de date au nevoie sa obtina stocuri suplimentare ca raspuns la schimbarea recenta a comportamentului de munca.

 

Un analist senior al companiei de servicii financiare Nomura a declarat pentru Nikkei ca performanta Samsung a inceput sa creasca la jumatatea lunii mai, dar a spus ca cererea de servicii bazate pe cloud ca urmare a comenzilor de sedere la domiciliu este „probabil sa incetineasca aproape de sfarsitul trimestrului ”, in timp ce vanzarile dispozitivelor sale electronice, care au fost afectate prost in ultimele luni, incep acum sa se recupereze. Astfel de stiri vor fi o usurare pentru Samsung, care pregateste in prezent lansarea mult asteptatului Galaxy Note 20, precum si Galaxy Fold 2 si Galaxy Watch 3.

 

Rivalul Samsung, Apple, a anuntat venituri de 58,3 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru care se incheie pe 28 martie, in crestere fata de 58 miliarde de dolari un an mai devreme. Venitul a fost ajutat de-a lungul inregistrarilor trimestriale din servicii (inclusiv Apple Music, Apple TV + si Apple Arcade) si de purtabile.

 

Profitul trimestrial al producatorului de iPhone a ajuns la 11,25 miliarde de dolari, in scadere usoara de la 11,56 miliarde de dolari pentru aceeasi perioada de acum 12 luni.