Cu exceptia cazului in care sunteti un utilizator de internet extrem de constiincios, cu managere de parole si autentificare cu doi factori, este foarte probabil sa utilizati o parola care a fost compromisa.

 

Stiti ca ar trebui sa utilizati parole unice, ati verificat HaveIBeenPwned.com cand ati citit despre o incalcare importanta a datelor, ati modificat parola Gmail sau Facebook cand vi s-a solicitat – dar in cele din urma l-ati acceptat ca un fapt al vietii digitale ca parolele sunt furate tot timpul .

 

Acum, Google a anuntat ca browserul Chrome va va usura putin munca de a rezolva datele compromise pe masura ce le gasiti.

 

In urmatoarele cateva saptamani, Chrome va lansa o caracteristica care va va anunta imediat cu un pop-up daca introduceti o parola compromisa undeva si va va solicita sa o schimbati oriunde o utilizati.

 

In timp ce tehnologia a fost disponibila in mai multe iteratii ca extensie a browserului sau ca verificare de securitate in instrumentele de gestionare a contului Chrome, aceasta noua abordare ii invita pe utilizatori sa se ocupe de problema imediat, in loc sa aiba nevoie de timp si initiativa pentru a efectua activ verificari si intretinere.

 

De asemenea, Chrome adauga mai multe protectii de tip phishing in timp real intr-o modalitate similara, cu avertismente predictive de phishing pentru toti utilizatorii, precum si icoane ale utilizatorului in bara de instrumente pentru a face mai clar al carui cont sunteti conectat.

 

Si daca nu utilizati deja un manager de parole, cel mai bun moment pentru a incepe este acum.