Mechwarrior 5 Mercenaries – Daca nu ai mai jucat MechWarrior pana acum, se simte cu totul aparte fata de alte simulatoare si jocuri de actiune. Controlul mech-ului tau este jumatate din lupta, deoarece ai capacitatea de a manevra individual parti din el, precum picioarele si trunchiul. Este cu adevarat un sentiment unic.

 

 

 

 

Daca va doriti un joc de actiune care nu necesita prea multa gandire, trebuie sa cautati in alta parte. Trebuie sa va gestionati caldura nu doar in scopuri practice, cum ar fi pentru racire, ci pentru a preveni o oprire critica care va lasa complet deschis atacului. Accelerarea este gestionata independent, astfel incat sa va puteti deplasa in ritmul exact dorit, apoi sa faceti strafe si sa rotiti armele (pe care trebuie sa le urmariti) pentru a va atinge tinta in miscare. In timp ce puteti utiliza un controler, nu l-as recomanda (desi HOTAS-uri specifice sunt acceptate).

 

Ai nevoie de miscari nuantate precum capacitatea de a schimba picioarele pentru a-ti alinia corpul intr-o secunda, precum si precizia necesara pentru a atinge tinte in miscare cu armament uneori limitat. Puteti dezafecta picioarele, bratele unui mech sau puteti ucide pilotul direct. Acest lucru conteaza de fapt atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, intrucat loviturile tactice provoaca daune imense si va permit sa recoltati in siguranta piese mech nevatamate in modul story al jocului. Datorita acestei abordari deschise in ceea ce priveste afectarea membrelor, puteti ajunge in cateva situatii destul de ingrozitoare: bratele lovite, picioarele abia functioneaza, jumatatea armelor dezactivate in timp ce alergati violent catre nava de extractie. Este ceva absoulut normal in Mechwarrior !

 

 

Mechwarrior 5 mercenaries

 

 

In timp ce toate acestea se intampla, efectele particulelor si mediului inconjurator pot parea uneori putin ieftine, dar isi fac treaba intrucat nu interfereaza la nivel tehnic. Aveti posibilitatea sa traversati cladirile cu mech-ul vostru sau sariti peste structuri distructibile fara probleme, ceea ce adauga un sentiment foarte activ de combat, in ciuda partilor de simulare mentionate anterior. De asemenea, nu am intalnit nicio eroare majora in afara problemelor UI, inrautatita de natura deja rudimentara a UI-ului in sine.

 

Unul dintre punctele forte ale Mechwarrior este faptul ca se concentreaza simultan pe evolutia campaniei, precum si pe micro-misiunile generate procedural, toate cu sprijin de cooperare sau AI pentru alti trei piloti. Povestea tinde sa fie plictisitoare (mai ales la inceput), iar dialogul este adesea slab, dar la nivel fundamental, este ambitioasa.

 

Campania este destul de profunda, intinzandu-se pe mai multe decenii (are loc la inceputul si la mijlocul anilor 3000 in univers). Imi place modul in care evenimentele precum repararea mech-ului dvs. au loc in timp real in joc, dar puteti sari peste zile inainte pentru a o duce la bun sfarsit. Portiunile de pilot despica lucrurile si ajuta la saparea mai adanca in povestea care dezvaluie cum functioneaza mastodontii de metal. Momente usoare de „negociere” se petrec inainte de fiecare misiune, permitandu-va sa adunati mai multe iteme, sa obtineti recompense C-Bill (principala moneda din joc) sau sa optati pentru o plata mare de asigurare pentru daune.

 

 

 

 

Cat de mult implica riscul / recompensa depinde aproape in intregime de nivelul tau de calificare, ceea ce este un mod interesant de a incorpora mai multe elemente de simulare. In mare parte, misiunile au cantitatea potrivita de ritm: scurt si la obiect. S-ar putea sa fie nevoie sa dai jos o structura, sa aperi un obiectiv sau sa te lupti cu un alt mech, cu parametrii optionali sa apara din cand in cand. Cand o localitate incepe sa devina benigna (cele de baza sunt gheata, padurea, canionul si vulcani) te duci pe alta planeta.

 

De asemenea, puteti crea si reda scenarii personalizate sau cele premade cu modul de actiune instantanee MechWarrior 5.

 

Chiar si cu o echipa de AI, actiunea instantanee este distractiva si un adevarat loc de joaca pentru a incerca tot ce are de oferit jocul inainte de a te angaja in campanie. Puteti vedea imediat potentialul aici, cum ar fi ca un mech Atlas greoi care distrage o forta inamica, in timp ce o flota mech rapizi ii ia prin surprindere.

 

 

 

 

Este nevoie de timp pentru a intra cu adevarat in Mechwarrior 5 Mercenaries , ceea ce este de asteptat. La inceput, lucrurile merg intr-un ritm lent, iar optiunile de personalizare sunt destul de limitate. Dar, odata ce va asamblati echipajul, sariti in mech-urile cu care doriti sa le jucati, iar povestea devine interesanta, incepe sa se simta din nou ca batranul MechWarrior. Mechwarrior 5 Mercenaries nu o sa satisfaca pe toata lumea, dar m-am bucurat pe deplin de reintroducerea mea in lumea BattleTech.