Star Wars Jedi  Fallen Order – Cand va ganditi la cultura pop, este greu sa contestati impactul Star Wars. De la lansarea primului film in 1977, Star Wars a devenit una dintre cele mai indragite francize din toate timpurile si si-a extins miturile in aproape fiecare material, inclusiv carti, emisiuni TV si jocuri video. Star Wars Jedi  Fallen Order este o noua poveste dezvoltata de Respawn Entertainment si, spre deosebire de lucrarile lor anterioare, este un titlu de actiune si aventura. In ciuda unor probleme minore, Star Wars Jedi Fallen Order este o tranzactie excelenta, care surprinde de minune spiritul francizei si pune in valoare sentimentul de a fi Jedi.

 

 

Povestea il urmareste pe Cal Kestis, un tanar Jedi care a fost nevoit sa se ascunda in urma evenimentelor din Ordinul 66, soldat cu moartea a mii de Jedi. Pentru a ramane ascuns, Cal trebuie sa fie atent sa nu-si dezvaluie trecutul si nici ca are o legatura cu Forta. Cu toate acestea, intr-o zi la serviciu, Cal isi foloseste abilitatile pentru a-i salva viata prietenului sau, determinand Imperiul sa trimita doi inchizitori pentru a investiga. Dupa o intalnire cu una dintre Inchizitori numita a doua sora, Cal este salvat de Cere Junda si Greez Dritus. De aici incolo, Cal si noii sai prieteni incep o misiune de a reconstrui Ordinul Jedi.

 

Exista o poveste solida care se potriveste tonului aventuros al seriei. Distributia principala a personajelor este usor de conectat. Droid-ul lui Cal, BD-1, este deosebit de indraznet, iar jocul face o treaba exceptionala in construirea legaturii dintre cei doi. In timp ce unele personaje primesc mai multa lumina decat altele, toate se simt relevante de-a lungul povestii.

 

La prima vedere, Fallen Order poate parea o experienta liniara, dar, odata ce progresezi, designul nivelurilor se deschide rapid pentru a implica mai multe explorari. Nivelurile sunt imense si contin secrete de gasit si zone care necesita noi abilitati pentru a le explora. Pentru a va ajuta sa navigati, aveti o harta 3 care contine in mod concis toate zonele pe care le-ati explorat. In plus, jocul evidentiaza elemente ale hartii pentru a va informa cand puteti accesa zone noi sau daca va lipseste o abilitate necesara pentru a trece. Exista cateva puzzle-uri de rezolvat pentru a progresa, de asemenea. Si, desi majoritatea nu sunt prea greu de realizat, ele sunt totusi placute, iar unele sunt mult mai elaborate.

 

 

Pe parcursul calatoriei dvs., trebuie sa traversati mediul cu mecanici de baza pentru platforme, cum ar fi golurile de sarituri, alergarea pe perete si alpinismul. Lucrurile devin mai interesante pe masura ce incepi sa-ti incorporezi puterile Fortei. De exemplu, exista o parte in care trebuie sa incetiniti o lama de ferastrau si sa sariti intre goluri in timp ce alunecati pe un deal inghetat.

 

Lupta din Fallen Order este precisa si acerba. Ciocnirea lamelor si reflectarea loviturilor de blaster ale  dusmanilor este extrem de satisfacatoare si tesutul loviturilor de sabie luminoasa in combinatie cu utilizarea puterilor Fortei se simte grozav. Impreuna cu atacurile tale de baza cu light saber-ul, poti, de asemenea, sa ametesti inamicii pentru a obtine un avantaj sau pentru a incorpora miscari speciale.

 

Forta este un instrument puternic in lupta. Incetinirea inamicilor pentru a obtine un atac de deschidere sau impingerea lor de pe o terasa poate schimba valul bataliei. Fiecare putere este, de asemenea, legata de un buton specific, ceea ce face usor de incorporat in timpul luptei. Cu toate acestea, aveti si un contor de forta care se scurge de fiecare data cand folositi una dintre puterile dvs. sau atacuri speciale cu sabie luminoasa, care pot fi reumplute prin mai multe mijloace, cum ar fi invingerea inamicilor sau odihna in afara luptei.

 

Exista un numar decent de dusmani pe care sa-i doborati, incluzand mai multe variante diferite de Stormtroopers care poarta o varietate de arme si mai multe unitati de elita, numite Purge Troopers care sunt specializate in combaterea Jediilor. Desi Imperiul este o prezenta imensa pe tot parcursul jocului, exista dusmani suplimentari cu care va luptati precum paianjenii uriasi, Tomb Guardians si creaturi imense de tip troll numite Jotaz. Exista un numar decent de bossi care sa se asume si ei ca un AT-ST si Inchizitori, dar in timp ce unii dintre acestia ies in evidenta, altii nu sunt atat de memorabili.

 

 

Alaturi de gasirea de noi abilitati in lume, cum ar fi rularea pe perete pentru Cal sau posibilitatea de a hackui droids pentru BD-1, puteti debloca si mai mult in skill tree acumuland experienta si puncte de indemanare. Acestea variaza de la abilitati pasive, cum ar fi sanatatea crescuta si contorul de forta, la abilitati active, precum un avant. Cand mori inainte de a debloca un skill point, pierzi XP. Cu toate acestea, poate fi recuperat cu usurinta atacand dusmanul care te-a ucis.

 

Calatoriti intre locatii folosind o nava numita Stinger Mantis, care serveste si ca hub. Exista cateva lucruri pe care le puteti face aici, cum ar fi sa folositi bancul de lucru pentru a va personaliza light saber-ul, plantarea semintelor pentru terariul lui Greez sau conversatia cu echipajul. Partea cea mai importanta este Holotable, care este folosita pentru a selecta pe ce planeta sa calatoreasca. In timp ce poate sa nu para prea semnificativ, Mantis sporeste senzatia de a calatori galaxia cu echipajul tau.

 

Merita mentionat faptul ca Fallen Order are patru optiuni de dificultate din care sa alegi, facand calatoria ta flexibila. Dificultatea poate fi modificata in orice moment, iar diferentele sunt etichetate explicit.

 

Desi jocul nu se confrunta cu prea multe probleme tehnice, merita mentionat ca timpii de incarcare dupa moarte sunt foarte lungi. Desi aceasta nu este o problema uriasa, moartea repetata in succesiune rapida poate fi iritanta. Exista, de asemenea, o zona a unei anumite planete in care jocul are tendinta de a se opri brusc si de a incarca.

 

Star Wars este o franciza indragita, iar cand apare un nou joc, unele sperante si asteptari speciale vin cu el. Exista jocuri excelente in franciza, dar au trecut ceva timp de cand au atins aceste inaltimi. Star Wars Jedi Fallen Order are o lupta care se simte stransa si de impact, iar explorarea fiecareia dintre lumile sale imaginative da un mare sentiment de descoperire. Este un titlu fantastic care este unul dintre cele mai bune jocuri Star Wars inca.