Una dintre cele mai mare platforme din lumea jocurilor, Discord, a strans investitii de 150 de milioane de dolari, ajungand la valoarea de 2.05 miliarde de dolari.

Grupul de investitii Greenoaks Capital a condus infuzia de capital. Au investit, de asemenea, si Firstmark, Tencent, IVP, Index Ventures, si Technology Opportunity Partners.

Discord va folosi acesti bani pentru a pune bazele noului sau magazin online, dar si pentru a continua imbunatatirea tehnologiilor de comunicatii. Compania urmareste sa transforme magazinul, dar si sistemul de abonamente Nitro, in principala sa sursa de venit. In timp ce aceasta afacere se dezvolta, compania are nevoie, in continuare, de capital pentru a atrage talente. Avem, drept exemplu, programul First On Discord, care atrage jocuri exclusive de la dezvoltatorii indie.

Discord trateaza acest magazin cu maxima seriozitate. La inceputul acestei luni, compania a anuntat un comision al platformei de doar 10%. Acest lucru inseamna ca dezvoltatorii primesc 90 de procente din vanzari, in timp ce platforma opreste doar 10 procente.

 

Oferta este mult mai buna decat cea a gigantului Steam, care are un comision de 30% de mai bine de 10 ani. Oferta este mai buna chiar si decat cea a Epic Games, al caror comision este de 12%.

Comisionul mic ar trebui sa atraga dezvoltatori. Principalul avantaj pe care il are Discord este audienta masiva de pe PC care tine aplicatia pornita tot timpul. Deoarece platforma este si un instrument de comunicare, multe persoane o tin deschisa mereu.

 

Spre exemplu, eu pastrez Discord deschis chiar si atunci cand lucrez, pentru a vedea ce vorbesc prietenii mei care se joaca. Platforma are de milioane de utilizatori, ceea ce inseamna ca se poate lansa intr-o asemenea aventura.

 

Ne asteptam ca din ce in ce mai multi oameni sa foloseasca Discord Nitro, un abonament de numai 10 dolari care permite construirea rapida si fara efort a unei colectii de jocuri.