Comitetul pentru Servicii Financiare al Camerei Reprezentantilor din Statele Unite a adoptat o rezolutie pentru formarea Grupului de Lucru privind Tehnologia Financiara, creat special pentru domeniul fintech, potrivit unui comunicat de presa al comisiei din 9 mai.

Noua echipa urmareste “sa examineze cadrul juridic actual pentru Fintech, cum se utilizeaza fintech pentru imprumuturi si cum interactioneaza consumatorii cu fintech”.

Congresmanul Stephen Lynch (D), noul presedinte al Grupului de lucru pentru tehnologie financiara, a comentat intr-un comunicat de presa despre necesitatea comisiei sa reevalueze cum sa protejeze cel mai bine consumatorii care folosesc noile tehnologii fintech:

“Vietile consumatorilor se schimba odata cu aplicatiile de servicii financiare prietenoase utilizatorilor, dar aceste tehnologii emergente vin cu vulnerabilitati si necesitatea de a reevalua standardele noastre de protectie a consumatorilor”.

Unii dintre cei mai cunoscuti reprezentanti critici, cum ar fi Warren Davidson (R) si Tom Emmer (R), se vor alatura echipei nou-infiintate a echipei fintech.

In aprilie, Davidson a reintrodus Actul Taxonomiei Token impreuna cu colegul sau, Darren Soto (D), cu intentia de a oferi certitudine de reglementare si de a exclude criptomonedele din legile privind valorile mobiliare.

Emmer a propus trei rezolutii pro-blockchain si crypto in 2018: rezolutia care sprijina monedele digitale si tehnologia blockchain, regulamentul privind cerintele de reglementare blockchain si portul sigur pentru contribuabili cu legea privind activele in fork.

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph, un numar de directori executivi ai bancilor de conducere au depus marturie in fata Comisiei pentru servicii financiare din S.U.A., in aprilie, cu privire la tehnologiile de blockchain si criptomonede. In timpul acestei marturii, Davidson a atras atentia asupra problemelor legate de certitudinea reglementarii din jurul criptomonedelor din S.U.A., spunand ca aceasta a determinat tara sa cada in spatele curbei in fintech.