Directorul financiar (CFO) al sistemului de plati PayPal a declarat ca firma ezita sa se implice in sectorul criptocurrency intr-un interviu acordat companiei Yahoo Finance.

Referindu-se la planurile viitoare ale companiei in sectorul crypto, directorul PayPal, John Rainey, a subliniat ca firma a permis anterior comerciantilor sai sa accepte Bitcoin ca metoda de plata, dar ulterior a vazut instabilitatea si volatilitatea monedei. “Daca un comerciant a acceptat ca l-ar transforma rapid intr-o moneda mai stabila ca euro sau dolar”, a declarat Rainey, adaugand:

“Avem echipe care lucreaza in mod clar si pe blockchain si criptocurrency, si dorim sa participam la aceasta, indiferent de forma pe care o ia in viitor. Cred doar ca este putin cam devreme acum.”

Rainey a aratat, de asemenea, ca PayPal a facut o investitie de 500 de milioane de dolari in reteaua de transport Uber, deoarece cele doua companii intentioneaza sa dezvolte in comun o platforma de plati.

La jumatatea lunii aprilie, PayPal a castigat un brevet pentru securitatea informatica pentru un sistem intitulat “Tehnici de detectie si de atenuare a riscurilor de crypto-ransomware“, care intentioneaza sa imbunatateasca detectarea ransomware-ului si sa impiedice blocarea accesului utilizatorilor la fisierele lor.

Anul trecut, PayPal a depus un alt brevet pentru a creste viteza platilor prin criptare, folosind cheile private secundare pentru a reduce timpul de asteptare pentru tranzactiile dintre comercianti si consumatori. Brevetul detaliaza modul in care crearea de portofele secundare cu propriile chei private va face mult mai rapid timpul de tranzactionare, “eliminand practic timpul pe care beneficiarul trebuie sa il astepte sa fie sigur ca va primi o plata in valuta virtuala “