Comisia Federala de Comert a Statelor Unite (FTC) a dat in judecata o companie startup pentru cheltuirea fondurilor obtinute pe Bitcoini si facturi de carti de credit, decat pe produsele mentionate in proiect.

FTC a intentat un proces in fata Tribunalului de District din S.U.A. din Texas, sustinand ca startupul numit iBackPack si ofiterul si semnatarul sau autorizat, Douglas Monahan, au utilizat in mod abuziv o “cota mare” de 800.000 de dolari stransi in timpul a patru campanii de publicitate din partea consumatorilor.

In mod specific, inculpatii nu au utilizat fondurile pentru dezvoltarea, productia si distributia produselor mentionate, cum ar fi rucsaci, dar au cumparat bijuterii, au efectuat retrageri de la ATM-uri si au platit carduri de credit personale.

FTC afirma in dosar ca inculpatii au incalcat legea FTC, care interzice “acte sau practici neloiale sau inselatoare sau care afecteaza comertul”. Instanta poate, prin urmare, sa acorde ajutoare auxiliare, inclusiv rezilierea sau reformarea contractelor, restituirea, rambursarile si dezorganizarea fondurilor insuficiente.

Luna trecuta, avocatul din districtul Manhattan, Cyrus R. Vance, Jr., a acuzat un grup de persoane care ar fi operat magazine pe dark web care vandusera “sute de mii” de tablete de droguri contrafacute si au spalat milioane de dolari cu bitcoin. Persoanele fizice au retras mai mult de 1 milion de dolari folosind bancomatele ATM.

Tot in luna aprilie, Cointelegraph a raportat ca reprezentantul localBitcoins, Jacob Burrell Campos, care a vandut bitcoin la mai mult de 1.000 de persoane in S.U.A., va servi doi ani in inchisoare federala. Burrell, cetatean mexican, a acumulat mai mult de 820.000 de dolari din vanzarile de bitcoin pe platforma P2P intre 2015 si 2018.