Fostul investitor OneCoin Christine Grablis a dat in judecata compania pentru frauda, potrivit unei plangeri depuse la 7 mai.


Christine Grablis solicita despagubiri si un proces de acuzare pentru a reprezenta alti investitori presupusi ca au fost fraudati de OneCoin.

Lista completa a inculpatilor in acest proces –
Christine Grablis vs. OneCoin Ltd. – include OneCoin Ltd, Ruja Ignatova, Konstantin Ignatov, Sebastian Greenwood, Mark Scott, impreuna cu alte parti potentiale care nu au fost inca numite.

Potrivit unui raport al Bloomberg din 7 mai, fondatorul OneCoin, Ruja Ignatova, a fost acuzat de frauda bancara, frauda de valori mobiliare si spalare de bani; Konstantin Ignatova, fratele mai mic al Ruja si pretins executiv la OneCoin, a fost acuzat de frauda bancara, frauda de valori mobiliare si spalare de bani in martie.

Dupa cum s-a mentionat in plangere, Greenwood este cofondatorul si “fata publica” a OneCoin. Scott, pe de alta parte, este listat ca avocat licentiat, care este acuzat ca foloseste cunostintele sale juridice pentru a ajuta compania sa mareasca veniturile prin intermediul fondurilor speculative.

Silver Miller, o firma de avocatura care se presupune ca este specializata in reprezentarea investitorilor in crypto, a emis un comunicat de presa care ii informeaza pe investitorii potential afectati cu privire la modul in care acestia pot participa la procesul de actiune.

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph, OneCoin a fost o schema globala Ponzi care a folosit tactici de inselatorie pentru a mentine un aer de legitimitate. Inselatoria a folosit o schema de marketing pe mai multe niveluri pentru a vinde materiale de educatie pentru tranzactionare, care au venit cu tokenuri care ar putea fi folosite, probabil, pentru a-si mina singuri monedele.