In ultimele luni PlayerUnknown’s Battlegrounds a fost interzis in mai multe tari. Acum, Irakul a devenit cea mai recenta natiune care a interzis jocul , impreuna cu rivalul sau, Fortnite.

Miercuri, parlamentul irakian a votat pentru interzicerea ambelor titluri online – un rezultat al presupusei lor influente “negative” asupra tinerilor.

 

Reuters scrie ca interdictia a aparut “din cauza efectelor negative cauzate de unele jocuri electronice asupra sanatatii, culturii si securitatii societatii irakiene, inclusiv a amenintarilor sociale si morale pentru copii si tineri”.

 

Luna trecuta, PlayerUnknown’s Battlegrounds a fost interzisa in statul indian Gujarat. La cateva zile dupa intrarea in vigoare, zece studenti au fost arestati pentru incalcarea acestei legi.

 

Nepal a urmat exemplul saptamana trecuta, interzicand in mod oficial PUBG sa opreasca dependenta si sa previna violenta in randul tinerilor natiunii. Redarea jocului in tara este acum o infractiune pedepsita. Nici Nepal, nici Gujarat nu au interzis Fortnite.

 

Clericul irakian Moqtada al-Sadr, una dintre cele mai influente figuri religioase si populare din tara, a cerut guvernului sa interzica PUBG. “Ce vei castiga daca ai ucis unul sau doi oameni in PUBG? Nu este un joc pentru inteligenta sau joc militar care va ofera calea corecta de a lupta “, a scris el.

 

Interdictia a provocat furia multor cetateni irakieni. Intr-o tara care sufera de somaj, coruptie si multe alte probleme sociale si economice, interzicerea catorva jocuri video pare a fi un caz de prioritati gresite, mai ales ca Parlamentul a adoptat doar o singura lege din septembrie 2018 – o lege de buget federal pe 2019 legea emisa in ianuarie.