Probabil ca ai auzit de nenumarate ori cat este de important sa folosesti optiunea Safely Remove USB. Poate chiar tu ai spus la un moment dat acest lucru.

Microsoft confirma, odata pentru totdeauna, ca in Windows 10 nu mai este nevoie de acest lucru. Windows 10 vine cu “eliminarea rapida”, care iti permite sa scoti stick-ul USB oricand, cu conditia sa nu copiezi ceva pe el in acel moment. Noua setare este prestabilita incepand cu Windows 10 versiunea 1809, potrivit ghidului de suport de la Microsoft. Aceasta “eliminare rapida” impiedica sistemul de operare sa incerce in mod continuu sa acceseze memoria flash.

Practic, acest lucru este valabil inca din octombrie, asa ca s-ar putea sa nu fie o revelatie pentru toata lumea. In plus, compania a introdus protectii pentru memoriile flash inca de la Windows 7, potrivit expertilor.

Este adevarat insa ca Microsoft a transmis mesaje mixte cand vine vorba de aceasta optiune, iar sistemul de operare inca vine cu optiunea Safely Remove Hardware and Eject Media. Poti verifica daca nu crezi.

Procesul va deveni in curand unul dintre acele lucruri pe care le povesteti copiilor, la fel ca si casetele VHS, dischetele, si linia de telefon comuna cu cea de internet. Mai tii minte cand trebuia sa folosesti Safely Remove USB inainte de a scoate memoria USB din PC?

Preluat de pe The Verge