In China, tehnologia blockchain este folosita din ce in ce mai mult pentru a solutiona cazurile judiciare, a anuntat Daily Times pe 25 aprilie.

 

Vorbind la Forumul privind protectia proprietatii intelectuale din China, Zhang Wen, presedintele Curtii de Internet din Beijing – care a fost infiintat in septembrie 2018 si care a prelucrat 14.904 de cazuri – a spus ca instanta utilizeaza tehnologii precum inteligenta artificiala (AI) pentru a solutiona cazuri.

 

Zhang a relatat pentru Global Times ca “din cele 41 de cazuri au concluzionat [cu tehnologia blockchain] pana acum, partile au ales sa se solutioneze mai curind decat in ​​litigiu in 40 de cazuri, cu dovezi convingatoare din blockchain. Acest lucru stimuleaza dezvoltarea credibilitatii sociale in tara “.

 

De asemenea, el a mentionat ca instanta a folosit tehnologia blockchain in 58 de cazuri pentru colectarea si furnizarea de probe. Zhang a spus:

“In utilizarea actuala a AI ca asistent pentru a lua decizii, eficienta este prioritizata in ceea ce priveste acuratetea. Un judecator uman este in cele din urma responsabil pentru o decizie echitabila […] Dar ne indreptam catre un viitor cand putem vedea un judecator al AI asezat la podium. ”

 

In decembrie anul trecut, un tribunal de internet din Hangzhou, China de Est, a apelat la tehnologia blockchain in lupta impotriva pirateriei in detrimentul scriitorilor on-line. Wang Jiangqiao, judecator la Curtea de Internet, a declarat ca, din moment ce “blockchainul garanteaza ca datele nu pot fi modificate […] toate amprentele digitale stocate in sistemul blockchain judiciar […] au efect juridic”.

 

In septembrie anul trecut, Curtea Suprema a Chinei a decis ca dovezile autentificate cu tehnologie blockchain sunt decisive in litigiile legale. Curtea Suprema a declarat ca “instantele de internet trebuie sa recunoasca datele digitale care sunt prezentate ca dovezi in cazul in care partile relevante au colectat si stocat aceste date prin intermediul blockchain cu semnaturi digitale, date fiabile si verificarea valorii hash sau printr-o platforma digitala de depunere si pot demonstra autenticitatea a astfel de tehnologii folosite. “