Nu se astepta nimeni ca Samsung sa anunte in aceasta seara si cel mai inovativ telefon al momentului, Samsung Galaxy Fold. In cazul lui Galaxy S10 se stiau deja toate detaliile si cum o sa arate inainte de lansare, dar nu acesta a fost si cazul lui Galaxy Fold.

Fiind crezut doar un prototip care nu avea mari sanse de lansare anul acesta, Samsung a reusit sa suprinda pe toata lumea cu aceasta lansare.

 

 

Galaxy Fold un ecran extern de 4.6” si un ecran intern atunci cand va fi deschis de 7.3” , o adevarata tableta. Cei de la Samsung au dezvoltat un mecanism de inchidere bazat pe rotite care face deschiderea dispozitivului facila si mareste durabilitatea.

 

Acestia au introdus si un nou sistem numit App Continuity. Acesta iti arata continutul pe care il vedeai pe ecranul mai mic pe ecranul mare atunci cand deschizi telefonul.

 

Galaxy Fold va suporta de asemenea Multitasking 3-Way, adica vor putea fi afisate 3 aplicatii simultan pe ecran. Aplicatiile care suporta acesasta optiune sunt deocamdata Microsoft Office, Whatsapp si Youtube Premium.

 

Toate aceste optiuni inseamna ca cei de la Samsung au trebuit sa lucreze serios si la partea internta.

 

Galaxy Fold vine echipat cu un procesor de 7nm , Snapdragon 855, 12 GB de Ram si spatiu de stocare de 512GB. Sta bine si pe partea de baterie , avand doua baterii cu o putere combinata de 4,380 mAh.

 

Pe partea de camere, avem 6  la numar, aranjate foarte ciudat: 3 camere pe spate , 1 pe fata si 2 in interior, asta ca sa ai tot timpul o camera la indemana oricum ar fi folosit dispozitivul.

 

Toate acestea par a fi desprinse dintr-un film SF, sau macar am crede ca este inca in stadiul de prototip, dar nu este cazul. Galaxy Fold poate fi cumparat incepand cu 26 Aprilie pentru modestul pret de 1980 de dolari. Va fi disponibil in variante LTE si 5G, dar la 2000 de dolari nu credem ca acesta mai e un factor de decizie.

 

Articol preluat de pe Gsmarena