Sony a dezvaluit primele detalii ale urmatoarei sale console de jocuri video pentru publicatia Wired, si desi consola nu are inca un nume, compania o va denumi probabil PlayStation 5.

Mark Cerny, care a fost seful de proiect pentru PlayStation 4 si lucreaza acum la noua consola, a declarat pentru Wired ca noua consola nu va iesi in 2019. Aceasta va reprezenta un mare upgrade de la predecesorul sau, inclusiv un nou chip de la AMD, rivalul Intel pentru CPU-uri.

Consola va suporta ray tracing, o tehnica grafica care face ca lumina sa fie reflectata de pe suprafata obiectelor, la fel cum lumina se comporta in lumea noastra.

Sony a mai spus ca PlayStation 5 va include un hard disk SSD. Acest lucru va face timpul de incarcare a jocului mult mai rapid pe noua consola. Consola va suporta, de asemenea, rezolutii de 8K, desi acest lucru este ceva pe care majoritatea televizoarelor moderne nu le ofera inca. Dar, pana la lansarea PS5 si imediat dupa aceea, 8K ar trebui sa devina mai raspandit.

 

Multe dintre aceste caracteristici vor face ca PlayStation 5 sa fie comparabil cu PC-urile de jocuri high-end actuale, care sunt singurele care pot sustine in prezent ray tracing. PlayStation 5 va avea, de asemenea, un upgrade de sunet 3D. Aceasta va face ca sunetul sa se simta mai mult ca ceva care va inconjoara .

 

PS5 va fi compatibil cu jocurile PS4. Acesta va include in continuare o unitate de disc, astfel incat Sony nu este gata sa limiteze strict la continut digital.

 

Marca PlayStation este una dintre cele mai de succes din toate timpurile. Prima consola PlayStation a fost lansata in Japonia in 1994, cu lansarea in S.U.A. in 1995. A vandut peste 102 milioane de console, plasand Sony ca noul lider de piata peste Nintendo. PlayStation 2 ramane cea mai de succes consola de jocuri din toate timpurile, vanzand in jur de 155 de milioane de sisteme.

 

PlayStation 4 a fost, de asemenea, un succes pentru Sony. A fost lansat in 2013 si de atunci a vandut peste 94 de milioane de console. Sony a lansat PlayStation 4 Pro in 2016, o versiune imbunatatita a sistemului care a ajutat la extinderea duratei de viata a PS4.

 

PS4 intra acum in ultimii ani, pe masura ce Sony se pregateste sa lanseze PS5. Jocuri importante cum ar fi The Last of Us Part II si Ghost of Tsushima o sa fie lansate pe PS4. Desi este posibil ca aceste titluri sa se indrepte spre PS5 intr-o forma imbunatatita.