Samsung a inceput productia in masa a propriilor chipuri 5G, in ceea ce pare a fi o incercare de contruibui din timp la retelele de noua generatie.

Printre noile chipuri 5G ale companiei se regaseste si Exynos Modem 5100, care contine un chipset multi-mode, acelasi chipset folosit si pentru Galaxy S10 5G, care a devenit disponibil pentru vanzare miercuri, in Coreea de Sud.

Modelul, care a fost anuntat in august, este primul modem 5G ompatibil cu standardul 3GPP’s 5G New Radio (5G-NR).

Productiile in masa pentru Exynos RF 550, precum si pentru solutia Exynos SM 5800, au inceput si ele, a declarat Samsung. Aceste tehnologii sunt folosite si in gama Galaxy a companiei.

Exynos RF 5500 are 14 cai de descarcare, MIMO 4×4, si o schema 256 QAM pentru transferul datelor in retelele 5G. Exynos SM5800 este cu 30 de procente mai eficient decat predecesorul sau.

Toate cele trei chipuri suporta 5G-NR, spectru de 6 GHz, precum si tehnologii de acces radio.

Samsung a condus campanii agresive pentru a se pozitiona ca lider pe piata, urmarind sa depaseasca rivali precum Qualcomm in materie de chip-uri, si Huawei in materie de echipament wireless.

Chiar si asa, o parte dintre dispozitivele Galaxy S10 5G vor folosi chipul X50 de la Qualcomm.

Liderul System LSI de la Samsung, ramura producatoare de procesoare si modemuri, a declarat in trecut ca tehnologia 5G vine cu oportunitati pe care compania nu le poate rata.

In timp ce gigantul este in continuare lider in materie de semiconductori, a ramas in urma Intel si Qualcomm cand vine vorba de chipuri.

Ramura Samsung de echipamente wireless de retea si-a propus ca pana in 2020 sa securizeze 20% din cota de piata.