U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) a anuntat pe 11 februarie inceperea analizei ultimei propuneri de ETF Bitcoin, cea a NYSE Arca and Bitwise Asset Management. Propunerea a fost publicata in Registrul Federal pe 15 februarie, ceea ce inseamna ca autoritatile au 45 de zile la dispozitie pentru a lua o decizie initiala. Acestia pot aproba, respinge, sau prelungi propunerea.

SEC are la dispozitie 240 de zile pentru a lua decizia finala, de aprobare sau respingere a ETF-ului Bitcoin.
Membri publicului general care doresc sa inainteze comentarii la propunere, o pot face in trei saptamani.
NYSE Arca and Bitwise si-au anuntat intentia de a lansa un ETF Bitcoin la inceputul acestui an, inaintand aplicatia in aceeasi zi, insa, din cauza blocajului guvernamental, SEC nu a publicat-o in Registrul Federal, ceea ce inseamna ca agentia nu a inceput analiza.

 

SEC nu a aprobat inca un ETF Bitcoin

 

Acest lucru s-a schimbat vineri, cand a inceput numaratoarea inversa

In ciuda numeroaselor aplicatii, SEC nu a aprobat inca un ETF Bitcoin, respingand numeroase propuneri si cerandu-le altora sa se retraga, insa recent, comisarul Robert Jackson a afirmat ca el crede ca, in cele din urma, una dintre aplicatii va intruni toate conditiile SEC si va fi aprobata.

Acestea fiind spuse, nu toata lumea crede ca un ETF Bitcoin va aduce lichiditati pe piata. Printre acestia se numara si analistul Nik Bhatia, care a declarat in trecut pentru CoinDesk ca fondurile existente, precum Grayscale Bitcoin Investment Trust, servesc deja aceluiasi scop ca si un ETF.

VanEck si SolidX au retras recent o propunere pe care au inaintat-o impreuna cu Cboe BZX Exchange din cauza blocajului guvernamental. Propunerea, care a fost inaintata pentru prima oara in 2018, a fost respinsa definitiv pe 27 februarie, in ciuda faptului ca era considerata un candidat puternic pentru aprobare. VanEck si partenerii au inaintat din nou propunerea in saptamana de dupa incheierea blocajului guvernamental.

Desi SEC a publicat propunerea VanEck pe site-ul sau, aceasta nu a aparut inca in Registrul Federal, ceea ce inseamna ca numaratoarea inversa nu a inceput inca.

 

Articol preluat de pe www.coindesk.com