Pretul Bitcoin s-a indreptat luni, din nou, catre suma de 4000 de dolari, cel mai mare nivel de la inceputul lunii ianuarie, si, inainte de asta, de la inceputul lunii decembrie.

Ultima crestere a generat entuziasm in randul investitorilor in criptomonede, mai ales ca s-a intamplat de Ziua Presedintilor, o sarbatoare care nu este marcata, de regula, de cine stie ce stiri.

Motivul acestei cresteri este un subiect pe marginea caruia se speculeaza. Aceasta miscare a pretului Bitcoin, care este posibil sa fie sfarsitul unei perioade de 13 luni de scaderi, a inceput pe 7 februarie, cand Bitcoin-ul a atins minimul de 3300 de dolari. De pe 10 februarie pana duminica aceasta, pretul Bitcoin a ramas intre 3550 de dolari si 3650 de dolari.

In jurul noii cresteri s-au format predictii care sustin ca aceasta este iesirea din piata bear, si ca Bitcoin-ul se indreapta catre maximele atinse in 2017. Desi nu exista un motiv specific pentru aceste miscari de pret, este posibil ca un numar de indicatori sa fi jucat un rol.

Potrivit Bitcoinist, volumul de tranzactionare pe LocalBitcoins, o platforma de schimb, a atins un record maxim in SUA. “Pentru perioada 11-16 februarie, pe LocalBitcoins s-au tranzactionat mai mult de 31.5 milioane de dolari, de patru ori mai mult decat in saptamana anterioara”, conform raportului.

 

Pretul Bitcoin poate ajunge la 6000 de dolari

 

Bitcoin Exchange Guide sustine ca pretul Bitcoin de 6000 de dolari este “aproape inevitabil”, si ca recenta crestere poate fi urmarea unei adoptari din ce in ce mai puternice ca metoda de plata, citand introducerea posibilitatii de a plati pentru pizza cu Bitcoin.

Cresterea nu a fost limitata la Bitcoin. Toate criptomonedele mari au avut parte de modificari pozitive de pret. A doua cea mai puternica criptomoneda, Ethereum, a crescut cu noua procente, ajungand la 147.42 de dolari, cel mai mare pret al sau de la inceputul lunii ianuarie.

EOS a avut parte de cea mai mare crestere, cu aproximativ 25 de procente, urmata de Bitcoin Cash cu 14 procente, Litecoin cu 7.5 procente, si Ripple cu 6 procente.

 

Preluat de pe Silicon Angle