Un cercetator in securitate pretinde ca a descoperit o baza de date publica in China, care contine informatiile personale sensibile, precum numarul de telefon, adresa si statusul “BreedReady”, a 1.8 milioane de femei.

Potrivit lui Victor Gevers, cercetator olandez la organizatia non-profit GDI.Foundation, baza de date care contine detaliile despre cetatenii chinezi este neprotejata.

In screenshot-urile postate pe Twitter de Gevers se poate observa ca baza de date deschisa furnizeaza date extensive despre femei, inclusive varsta, CNP-ul, ziua de nastere, starea civila, si statusul “BreedReady”, care dezvaluie daca femeia are sau nu copil, si daca are potentialul de a da nastere.

Gevers a descoperit ca cea mai tanara femeie din baza de date are doar 15 ani, iar media de varsta este de 32 de ani. Aproximativ 82% dintre femei sunt din Beijing.

“In China exista prea putine femei, asa ca o organizatie a inceput sa construiasca baze de date, si a inregistrat pana acum 1.8 milioane de femei, despre care au fost facute publice tot felul de detalii, de la numere de telefon, adrese, educatie, locatie, CNP, stare civila si pana la statusul BreedReady”, a spus cercetatorul pe Twitter.

In China exista peste 29.000 de baze de date deschise, potrivit motorului de cautare Zoom Eye, iar faptul ca datele sunt atat de usor de accesat genereaza motive de ingrijorare.

Scopul acestei baze de date nu este clar, dar dovezile sugereaza ca autoritatile chineze isi fac problem in privinta scaderii ratei natalitatii. Cateva companii au inceput sa le dea femeilor concedii pentru intalniri, pentru a incuraja casatoria.

Baza de date, care a fost descoperita initial de Gevers in weekend, a devenit imposibil de accesat luni.

“Vom urmari adresa IP pentru a ne asigura ca nu este publicata din nou. Inca nu stim cine este proprietarul acesteia, si nici motivul pentru care a fost creata. Vom reveni cu detalii pe masura ce le avem.”, a spus acesta.

Preluat de pe Telegraph