Ultra este o platforma de publicare a jocurilor cu mai multe tehnologii si caracteristici de varf. Descarcarile de jocuri digitale sunt in ascensiune, piata jocurilor pe PC a crescut in medie cu 12% pe an in ultimul deceniu, ajungand la o valoare totala de 32 miliarde de dolari. Ultra vrea sa combine tehnologia existenta cu sistemul lor personalizat EOS, pentru a schimba ideea de gaming. In prezent, platforma de publicare a jocului Steam este locul de plecare pentru dezvoltatori si gameri. Momentan, acestia detin monopolul, astfel ca percep o cota de venit de 30%, desi ofera slabe instrumente de marketing.

 

 

Sunt atat de multe jocuri pe platforma, incat devine dificil pentru cele aparute nou pe piata sa fie descoperite de utilizatori. Potrivit companiei, “Jucatorii trebuie sa se ocupe de un UI / UX imbatranit, fara functionalitati interesante, care nu sunt satisfacatoare pentru piata chineza”. Ultra doreste sa puna capat domniei companiei Steam, oferind taxe mai ieftine, instrumente mai bune pentru dezvoltatori si noi oportunitati pentru gameri si influencers.

Ultra ofera urmatoarele beneficii comunitatii lor de gameri.

Gameri:

Tehnologia descarcarii software-ului progresiv permite gamerilor sa joace imediat.

Castiguri UTA pentru participarea la testele beta, vizionarea reclamelor, review-uri pt jocuri etc.

Accesare de turnee, schimb de articole intre gameri si multe altele prin intermediul platformei deschise.

Obtinere de jocuri exclusive disponibile numai pe Ultra.

Comercializare jocuri digitale second-hand.

Recompense comunitare si training-uri de specializare.

 

Developers:

Resurse de marketing – soft inovativ pentru influenceri.

Castiguri suplimentare de + 50% din venituri in comparatie cu ce ofera concurenta.

Resurse de dezvoltare a comunitatii.

Dezvoltatorii castiga cu + 21% mai multe venituri din vanzari decat pe Steam.

Accesarea cu usurinta a jocurilor de pe Steam, Xbox si PlayStation pe Ultra cu SDK-ul lor universal.

Plati instantanee.

Noi fluxuri de venituri, publicitate in interiorul jocului, vanzari second-hand, schimb de articole si recomandari.

 

Platforma ofera, de asemenea, numeroase caracteristici unice, printre care:

Aplicatia Ultra GO pt mobil: ofera functii convenabile pentru utilizatorii de telefonie mobila in miscare, adauga noi surse de venit pentru gameri si implica continuu utilizatorii pentru a creste nivelul de mentinere in joc. Unele caracteristici ale Ultra GO includ; chat atat text cat si voce, aplicatie tip wallet, plati p2p si continut / stiri populare.

Criptomonede pentru articolele virtuale: poti personaliza elementele virtuale, apoi vinde pe piata.

Piata de comercializare Ultra Secondhand: caracteristica inovatoare, permite gamerilor sa re-vanda sau sa cumpere jocuri vechi. Dezvoltatorii primesc un procent suplimentar de venituri.

 

Criptomoneda

Criptomoneda UTA permite utilizatorilor sa descarce jocuri si sa obtina actualizari in acelasi mod in care continutul si actualizarile sunt descarcate de pe platforme precum XBOX si Steam. Toate achizitiile de jocuri, articole virtuale si servicii pe Ultra functioneaza prin contracte inteligente care necesita criptomonede UTA. Programele de loialitate, raportarea bug-urilor, testarea beta, comertul cu bunuri digitale, reclamele etc. functioneaza exclusiv cu criptomonedele UTA, care pot fi achizitionate prin intermediul unor solutii transparente de folosire a cardului de credit si gateway de procesare a platilor.

Dezvoltatorii de continut vor avea acces la propria “criptomoneda factor”, care le va permite sa isi materializeze fara efort jocurile intr-un token criptografic sigur. Ultra UI-ul unic permite dezvoltatorilor libertatea de a personaliza serviciile sau drepturile de acordare a criptomonedelor altor utilizatori.

Ultra Miner este o aplicatie inteligenta cu un singur buton inteligent, care permite utilizatorilor sa foloseasca unitatile de procesare grafica (GPU) pentru a exploata alte monede virtuale (altcoin) de pe piata. Aceste altcoin-uri sunt apoi vandute pentru a cumpara criptomonede UTA de la detinatorii de monede cu scopul final de a oferi UTA user-ilor de mining de criptomonede.

Distributie de criptomonede Ultra

34% Strangere de Fonduri

9% Recompense / Consilieri / Parteneriate

15% Creare echipe

23% Achizitii continut

19% Rezerva pentru dezvoltare ulterioara

Alocarea fondurilor:

44% Achizitii continut

30% Dezvoltare Software

16% Dezvoltare Marketing & Business

5%  Cheltuieli operationale

3%  Cheltuieli juridice, Contabilitate si Audit

2%  Diverse. si neasteptate

 

Echipa

Sediul este in Estonia. Sunt 29 de angajati care au listat compania pe pagina lor LinkedIn.

David Hanson – Co-CEO. Pagina detaliata si impresionanta de LinkedIn. A fost CEO al unei echipe de 100 milioane dolari pentru console de joc Xiaobawang, un proiect in parteneriat cu AMD. De asemenea, CEO al PixilBeam, un studio de jocuri video achizitionat de Kingsoft si fondator Youcall.

Nikolas Gilot – CO-CEO.  A fost  CSO la Xiabawang 1 an si jumatate. Fondator Gamika si Takion Group.

Michael Dunn – CTO. A fost 2 ani CTO de la Dell (1997), 2 ani la Time Warne (1999), 9 ani CTO Hearst Interactive Media. Pozitii de lider la Ver, Mandt Medi, LA Media Lab.

Edward Moalem – CSO. Sta in jur de un an sau mai mult in locuri diferite, mai ales ca Senior Director, inclusiv Google, GameSpy, Apple, NewsCorp. 5 ani la IGA.

Julien Marron – CFO. Wargaming, Ubisoft, EMI.

Jenna Seiden –  Lider pe departamentul de Achizitii de continut. XBOX, HTC VIVE, Disney Digital.

Ju Yu aka Charles – Lider Blockchain Developer. Ericsson, Cisco, Dell. A lucrat cu EOS Canada pentru a configura si a executa nodurile complete EOS.

Chris Saad – Manager interimar. Uber, proiectul DataPortability, Echo

Cristian Rizea – Director de proiect. Smartree, Ubisoft, Microsoft si Bandai Namco.

Wallace Poulter – Manager al relatiilor cu dezvoltatorii. Apple, Atari, Sega si Magic Leap.

 

Riscuri

Se pare ca vor folosi block producers EOS. Cateva alte companii de gen intentioneaza sa faca acelasi lucru. In cazul in care aceste BP-uri devin supraglomerate, poate fi un risc considerabil. -1

Toti editorii de jocuri si jucatorii sunt in prezent pe STEAM. Va fi extrem de provocator sa reuseasca sa ii faca sa isi schimbe obiceiurile si sa se mute pe Ultra. -2

Desi este inca foarte devreme, au doar 1100 de followers pe Twitter si 2.500 de membri peTelegram. -1

 

Potential de dezvoltare

Echipa Ultra este formata din oameni profesionisti si consacrati in domeniul de activitate. +3

Exista peste un miliard de jucatori din lume. “Media unui jucator pe PC este de 35 de ani, a jucat 13 ani si are o putere de cumparare puternica.” + 1

Ultra este compatibila 100% cu pietele de distributie a jocurilor pe PC, dar ofera si piete secundare cum ar fi tranzactionarea de articole digitale si turnee. +2

50% din cota Ultra din veniturile din vanzarile de jocuri este redistribuita jucatorilor si dezvoltatorilor care aduc noi utilizatori pe platforma. +1

5% din profiturile obtinute din vanzarile jocurilor vor merge la ““Game Development and Acquisition War Chest”. + 1

Serviciile lor Blockchain pot functiona in afara clientilor oficiali Ultra (portaluri).  Se deschid oportunitati pentru noi afaceri si venituri pentru terte parti. +2

Companii asemanatoare EOS cu toate avantajele EOS. +2

 

Detalii de investitie

  • Criptomoneda: UTA
  • Platforma: EOS personalizat tip sister-chain
  • Fond total: 1,200,000,000
  • De vanzare: 4,080,000 (34%)
  • Prag total de capitalizare: 32 milioane dolari
  • Presale-uri private: pentru parteneri
  • Presale public: Urmeaza sa fie anuntat
  • Website: https://ultra.io/