In ciuda faptului ca majoritatea consumatorilor au acum o varietate de optiuni atunci cand vine vorba servicii video de streaming, se pare ca exista inca mii de oameni care ar prefera sa plateasca pentru o alternativa ilegala la Netflix, Disney + si altele.

 

In weekend, Departamentul de Justitie al SUA, datorita activitatii investigatorilor FBI, a anuntat ca doi programatori din Las Vegas, acuzati ca au rulat site-uri de streaming ilegale masive, au pledat vinovati. Site-uri atat de masive incat cel putin unul dintre ele, un serviciu numit iStreamItAll, avea mai mult continut decat Netflix, Hulu, Vudu si Amazon Prime, combinate, potrivit DOJ. Nu numai asta, dar programatorii au reusit sa convinga „zeci de mii” de oameni din SUA sa renunte la site-uri legitime precum Netflix si sa plateasca pentru a se abona la serviciul lor .

 

Anuntul DOJ cu privire la acordul de pledoarie explica faptul ca iStreamItAll detinea mai mult de 118.479 de episoade TV diferite si 10.980 de filme individuale. Si aceasta nu este chiar amploarea schemei de streaming ilegal aici, deoarece ambii programatori – Darryl Polo, in varsta de 36 de ani si Luis Villarino, 40 de ani – au pledat, de asemenea, vinovati de administrarea unui site de streaming separat numit Jetflicks.

 

Atat Jetflicks, cat si iStreamItAll, anuntul continua, „nu au fost disponibile doar pentru abonati pe internet, ci au fost concepute special pentru a lucra pe mai multe tipuri diferite de dispozitive, platforme si software, inclusiv varietati numeroase de sisteme de operare de calculator, smartphone-uri, tablete, televizoare inteligente, Console de jocuri video, playere media digitale, set-top box-uri si browsere web.” La fel ca site-urile pe care au incercat sa le inlocuiasca ilegal.

 

Abonatii iStreamItAll erau indemnati sa scape de abonamentele lor la servicii precum Netflix si sa inceapa sa plateasca in schimb pentru continutul piratat pe site-ul ilegal, cu indemnul construit in jurul faptului ca site-ul ilegal avea mult mai mult continut. Ceea ce, in mod ironic, nu suna diferit de aceleasi tipuri de abordari de marketing pe care le folosesc site-urile de streaming legitime. Polo a recunoscut, de asemenea, ca a castigat o suma considerabila din operatiune, pe langa rularea altor servicii de piraterie.

 

„Polo a folosit o programare sofisticata pentru computer pentru a scana site-uri de piraterie la nivel mondial pentru continut ilegal nou; sa descarce, sa proceseze si sa stocheze aceste lucrari; iar apoi sa le faca disponibile pe serverele din Canada pentru abonatii ISIA pentru streaming si descarcare ”, se arata in anuntul DOJ. “Polo a recunoscut, de asemenea, ca a condus mai multe alte servicii de piraterie – inclusiv un site de indexare Usenet NZB numit SmackDownOnYou – si a castigat peste 1 milion de dolari din operatiunile sale de piraterie.”