Update-ul v11.30 a fost lansat, iar una dintre noutatile aduse este posibilitatea de a juca Fortnite in split screen – adica cu un prieten pe aceeasi consola PlayStation 4 sau Xbox One.

 

Anterior, daca doreati sa jucati modurile Duos si Squads ale jocului cu un prieten, era necesar sa o faceti pe console separate, fiecare jucator detinand o copie a jocului.

 

Insa acum veti putea impartasi ecranul in timp ce lucrati impreuna pentru a dovedi inamicii.

 

Epic Games declara ca „aceasta este prima versiune de Split Screen” si spun ca vor „continua sa imbunatateasca functia”.

 

Asa cum este, ecranul impartit pe Fortnite nu umple intregul ecran, iar atunci cand redati ecranul separat, veti observa bare negre atat pe ecranul inferior, cat si pe cel superior si este posibil sa aveti un framerate mai mic decat de obicei.

 

In primul rand, va trebui sa joci fie modul Duos, fie Squads pentru a putea juca Split Screen; Modurile cu un singur jucator nu accepta, evident, mai mult de un jucator.

 

Dupa ce ati conectat doua controllere, veti vedea o optiune pentru al doilea jucator sa se conecteze tinand apasat un buton de pe controllerul lor. Dupa ce ati facut asta, puteti sa dati drumul la joc.

Noua functie Split Screen este disponibila doar pe Xbox One si PlayStation 4.

 

Asta inseamna ca jucatorii care se bucura de jocul de pe alte platforme – Nintendo Switch, PC, mobil etc – nu vor putea folosi noile functii Split Screen.

 

Poate ca cel mai interesant lucru care se asteapta cu evenimentul de Craciun este o versiune inzapezita a hartii jocului.

 

Iterarea anterioara a hartii Fortnite includea o zona cu zapada, insa Epic a ales sa nu acopere intreaga harta in alb anul trecut.

 

Totusi, anul acesta spatiul de joaca al Capitolului 2 va fi complet acoperit intr-un covor de zapada.

 

Asta este potrivit spuselor celor care au reusit sa gaseasca versiunea de zapada a hartii si a unor cladiri noi, care i se vor adauga probabil in viitorul apropiat.

Acestea includ un hotel de gheata, o fabrica de jucarii si o cladire de schi.

 

Nu numai ca va exista o harta cu zapada, dar vor exista si cateva elemente vechi care au fost introduse anul trecut pentru sezonul de sarbatori care se vor intoarce.

 

O serie de mici modificari au fost, de asemenea, aduse jocului.

 

Acum puteti previzualiza ce este nou in Magazinul de articole folosind dispozitivul dvs. mobil inainte de a incarca in joc cu Party Hub.

 

Pentru a face acest lucru, deschideti Party Hub, glisati spre dreapta si atingeti „Previzualizati elementele”.

 

Epic a crescut, de asemenea, limita de cadou a articolelor din Shop de la trei la cinci.

 

A fost modificat indicatorul de munitie din joc; acum este o reprezentare vizuala a numarului de munitie ramas, mai degraba decat a unei bare solide.