Doi barbati canadieni care au fraudat un investitor in Bitcoin (BTC) de 140.000 de dolari, pozand ca angajati ai exchange-ului HitBTC, pot servi doi ani de inchisoare.

 

Potrivit inregistrarilor judecatoresti din 16 decembrie, fratii Jagroop Singh Khatkar si Karanjit Singh Khatkhar s-au angajat vinovati de acuzatiile de conspiratie pentru savarsirea unei fraude bancare, efectuate prin Twitter in iulie 2018.

 

Cazul a aparut initial in iulie a acestui an, in conformitate cu documentele depuse la Tribunalul Districtelor Statelor Unite din Portland, Oregon.

 

Mintind ca lucreaza pentru serviciul de asistenta HitBTC, indivizii au convins un utilizator, o femeie in varsta de 63 de ani, sa dezvaluie adresa de e-mail atasata contului sau de tranzactionare. Au intrat apoi in cont, furand 23 BTC, in valoare de aproximativ 140.000 de dolari la vremea respectiva.

 

Conform documentelor, Singh Khatkhars „a facut in mod ilegal, in cunostinta de cauza si a intentionat sa transfere, sa detina si sa utilizeze, fara autoritate legala, un mijloc de identificare a altuia, stiind ca mijloacele de identificare apartineau unei persoane reale”.

 

In cadrul unei audieri de luni, victimei i s-a facut mila de inculpati, afland ca isi va primi inapoi fondurile furate.

 

„Imi pare rau pentru ei. Am un fiu de 27 de ani. Sper ca isi pot transforma inteligenta in ceva mai benefic ”, a spus ea.

 

Singh Khatkhars va reveni pentru condamnare in luna martie a anului viitor.

 

Cazul scoate in evidenta tendinta persistenta a hackerilor in lumea criptomonedelor.

 

Dupa cum a raportat Cointelegraph, doar in ultimele luni, au fost observate mai multe cazuri de crima asociate cu furtul de bunuri, dintre care o parte eclipseaza furtul de 140.000 de dolari al lui Singh Khatkhars.

 

La inceputul lunii decembrie, politia din New Jersey a arestat trei barbati asociati cu o presupusa schema de cryptocurrency Ponzi, care a incasat 722 milioane dolari.

 

Suspiciunile au aparut si asupra noilor intrati pe piata, in special in legatura cu configurarea si potentialul de profit oferit de fondatorul altcoin HEX, care a fost lansat la inceputul acestei luni.