Platforma de jocuri Unitopia a primit finantare de 5 milioane USD de la un grup de companii de investitii si servicii financiare, a anuntat BiShiJie.com.

 

Unitopia – un laborator de cercetari in blockchain al dezvoltatorului chinez de jocuri video Electronic Soul – a primit o investitie strategica din partea Fondului Shuimu Fenghua, Link Hui Capital, Jun Joint Venture, Digital Chain Capital si Super Brain Fund in valoare de 5 milioane USD.

 

Compania va folosi fondurile pentru a stimula cercetarea si dezvoltarea jocurilor pe baza de blockchain, precum si pentru a facilita cresterea industriei. In mod specific, Unitopia doreste sa creeze un echivalent bazat pe blockchain a platformei de distributie digitala Steam, pe care utilizatorii pot achizitiona si juca jocuri video.

 

Unitopia sustine ca toate jocurile de pe platforma ei sunt descentralizate, distributia veniturilor jocului fiind controlata prin smart contracts.

 

La inceputul lunii aprilie, dezvoltatorul de jocuri blockchain Lucid Sight a strans 6 milioane de dolari pentru a-si extinde jocurile digitale la platformele traditionale de jocuri. Compania va folosi in mod intentionat investitia pentru lansarea programului Scarcity Engine, un instrument de dezvoltare software care este conceput pentru a introduce jocurile bazate pe blockchain ale lui Lucid Sight pe platforme de jocuri, cum ar fi consolele, calculatoarele si dispozitivele mobile.

 

Incepand cu lansarea Blockchain, compania Animoca Brands a anuntat in martie ca a semnat un acord global de acordare a licentelor cu Formula 1 pentru a publica un joc blockchain bazat pe seria de curse . Animoca sustine ca jocul blockchain va adanci angajamentul fanilor si ca parteneriatul se aliniaza cu obiectivul proprietarului Formula 1, Liberty Media, de a imbunatati experienta fanilor prin investitii semnificative in noile tehnologii.

 

In ceea ce priveste tokenurile digitale care circula in ecosistemele de jocuri, furnizorii de indici criptocurrency AltDex au lansat un indice de referinta pentru categoria de jocuri blockchain numita AltDex Gaming Index. Indicele este conceput pentru a urmari criptomonedele si tokenurile de proiecte bazate pe blockhain legate de jocuri video, esports, si alte aplicatii analogice descentralizate.