Mult asteptatele Google Pixel 4 si Pixel 4 XL vor fi primele telefoane ale companiei care sa ofere tehnologie de recunoastere a fetei.

 

Potrivit unui raport al companiei ZDNET, angajatii Google colecteaza date personale de la persoane din locurile publice, oferindu-le un card cadou Amazon sau Starbucks de 5 dolari.

 

Raportul citeaza pe George, un inginer care a fost abordat de angajatii Google in New York in timp ce se afla intr-un parc. In timp ce George credea ca sunt doar oameni care efectueaza un sondaj, unul dintre ei s-a prezentat ca angajat Google si a spus ca colecteaza date pentru a “imbunatati noua generatie de recunoastere faciala pentru deblocarea telefonului”.

 

Lui George i-a fost apoi predat un telefon in interiorul unei cutii mari si apoi a cerut sa utilizeze modul selfie pentru a captura diferite unghiuri ale fetei. In schimbul celor cinci minute pe care George le-a oferit, a primit un card cadou de 5 dolari pentru Amazon sau Starbucks.

 

Intrucat Google va necesita o cantitate imensa de date pentru a imbunatati caracteristica 3D de recunoastere faciala, angajatul Google i-a spus lui George ca Google are echipe in mai multe orase care colecteaza date personale de la oameni.

Chiar daca nu putem fi complet siguri, este foarte probabil ca Google sa cumpere date personale pentru recunoasterea faciala 3D, despre care se zvoneste ca se integreaza in Pixel 4.

Fotografiile recent scoase la iveala care prezinta protectia ecranului pentru Pixel 4 si 4 XL au dezvaluit gauri pentru doua camere si mai multi senzori pe rama superioara.