Amazon isi obliga soferii sai  sa isi faca selfie-uri, a confirmat The Verge, in incercarea de a reduce frauda. Utilizand recunoasterea faciala, compania va verifica identitatea soferilor pentru a se asigura ca acestia sunt cei care spun ca sunt.

Noile cerinte au aparut pe aplicatia Amazon Flex destinata soferilor, anuntandu-i ca trebuie sa faca un selfie inainte de a continua munca. Desigur, Amazon ii avertizeaza pe soferi sa nu “efectueze selfie-uri in timp ce conduc”.

 

Obligandu-i pe soferi sa faca un selfie, Amazon ar putea impiedica mai multe persoane sa impartaseasca acelasi cont. Aceste eforturi ar putea exclude pe oricine nu este autorizat din punct de vedere tehnic sa livreze pachete, cum ar fi criminali care incearca sa utilizeze Amazon Flex ca o scuza pentru a se ascunde in fata casei oamenilor.

 

In trecut, Amazon a avut de asemenea o problema cu soferii necinstiti care fura pachete, si chiar a folosit pachete false pentru a atrage hoti. Probabilitatea de autoevaluare probabil nu va ajuta cu aceste eforturi, cu toate acestea: la urma urmei, un hot poate fi exact cine spune ca e si sa treaca testul selfie.

 

Cerintele se aplica numai soferilor Flex carora li se promit ore flexibile si sunt platiti intre 18 si 25 USD pe ora. Ei lucreaza ca si contractori independenti, folosindu-si propriile masini pentru a livra pachete. Amazon a anuntat, de asemenea, soferii prin intermediul aplicatiei Flex ca datele biometrice ar putea fi colectate “pentru a confirma identitatea din cand in cand”

 

Amazon a mai intrat in centrul atentiei inainte pentru ca-si facea lucratorii din fabrica sa respecte conditii nerezonabile , fortandu-i sa renunte la pauze de baie si sa faca pipi in sticle. Spre deosebire de aceasta, solicitarea soferilor de a face selfie-uri pare a fi o cerinta foarte mica.

 

Uber a implementat o politica similara in 2016 care ar putea sugera modul in care noua politica a lui Amazon ar putea functiona.

Uber le cerea soferilor sa faca un selfie inainte de a se loga in platforma si a accepta curse. Criticii politicii au spus ca Uber o folosea pentru soferii care au inselat verificarile de fond. .