Guvernul rus dezvolta din ce in ce mai multe parteneriate cu infractorii cibernetici in eforturile sale de spionaj on-line, a declarat John Carlin, oficial al administratiei Obama pentru securitatea nationala, la emisiunea “60 Minutes” .

 

“Aceasta este o kleptocratie, un guvern condus de furt si ce conteaza cel mai mult este ca faci ceea ce doreste, ce vrea seful familiei , si aici conducatorul familiei este Putin. “

– John Carlin, fost adjunct al Procurorului General al SUA pentru Securitate Nationala

 

De ce conteaza: comentariile lui Carlin au venit dupa lansarea concluziilor redactate de ancheta speciala a consilierului Robert Mueller, care a aratat ingrijorarea privind interferentele rusesti in alegerile americane. “Intelegem ca FBI considera ca aceasta operatiune a permis serviciului de informatii militare rusesti accesul la reteaua cel putin unui guvern din judetul Florida”, in alegerile din 2016 “, se afirma in raport.

 

De cealalta parte: Putin a negat anterior orice acuzatii de implicare a Rusiei in hacking.

 

Imaginea de ansamblu: Carlin, autorul “Dawn of the code war”, a declarat pentru CBS ca “Spionajul cibernetic” este una dintre cele mai mari amenintari la adresa agentiilor din SUA. Pot sa-si acopere urmele prin angajarea infractorilor cibernetici pentru a face munca pentru ei.

 

“Din ce in ce mai mult, nu puteti faceti diferenta atunci cand vine vorba de infractorii cibernetici si de serviciile de informatii … Deci, intr-o buna zi, acelasi criminal poate face ceva pur si simplu pentru a castiga un ban. Dar acelasi individ poate fi directionat de o agentie de informatii pentru a folosi aceleasi instrumente si tehnici de a fura informatii pentru scopurile statului. “