Doi infractori cibernetici romani au fost condamnati pentru 21 de capete de acuzare, a anuntat Departamentul de Justitie al SUA.

 

Bogdan Nicolescu si Radu Miclaus au fost condamnati pentru “conspiratie de a savarsi frauda bancara, conspiratie pentru traficul de marci contrafacute, furt de identitate agravat, conspiratia de a comite spalare de bani si 12 capete de acuzare fiecare pentru frauda bancara”.

 

Au inceput in 2007, trimitand e-mail-uri de phishing reprezentand institutii precum Western Union, Norton AntiVirus si IRS. Daca cel care primea e-mailul facea clic pe un fisier atasat, malware-ul descarca e-mailuri de la computerul infectat. Apoi au interceptat informatii sensibile, cum ar fi parole si informatii despre cartile de credit. De asemenea, au plasat peste 1.000 de listari false in site-urile de licitatie, cum ar fi eBay, unde cumparatorii nu au primit niciodata articolele cumparate sau banii inapoi.

 

De asemenea cei doi infractori cibernetici romani au infectat calculatoarele cu software de minat criptomonede si au furat informatii pentru a le vinde pe piata dark web. Au reusit sa infecteze peste 400.000 de computere, majoritatea situate in S.U.A.

Acuzatii au acumulat profituri de milioane de dolari din aceasta operatiune.