Samsung Galaxy S20 Ultra este primul dintr-o clasa noua de flagship-uri Samsung, mai premium decat chiar si telefonul „Plus” al familiei S20. Departamentul de camere foto nu impartaseste aproape niciun hardware cu S20 si S20+, aducand mai multe noutati pentru linia Galaxy si pentru industrie in general.

 

Camera principala are un senzor mare de 108MP. Folosind imbinare de pixeli de 9 pixeli in 1, aparatul foto poate captura fotografii de 12MP cu echivalentul a 2,4 µm pixeli, ceea ce promite sa stabileasca un nou punct de referinta pentru fotografia in lumina scazuta. Aceasta camera are stabilizare optica a imaginii (OIS) si o deschidere f/1.8.

 

Telefonul poate inregistra videoclipuri de 8K, pe care le puteti incarca pe YouTube si le puteti partaja cu putinii care detin un televizor 8K. Cu Super Steady 2.0 care promite stabilitate asemanatoare cu dolly, Samsung promite „filmari la nivel profesional”.

 

Aparatul de fotografiat foloseste primul obiectiv Samsung periscop. Este construit in jurul unui senzor de 48MP foarte mare, care accepta 4-in-1 pixeli pentru fotografii de 12MP. Samsung spune ca aceasta camera ofera zoom optic hibrid de 10x si zoom Super Resolution de 100x. Obiectivul periscop este prevazut si cu OIS.

 

Camera ultrawide este de 12MP si foloseste si senzorul DepthVision. Functia Single Take surprinde fotografii de la toate camerele simultan si foloseste AI pentru a recomanda cea mai buna fotografie.

 

Camera selfie de 40MP este un alt pas important. Senzorul de rezolutie mai mare permite imbinarea pixelilor (4 in 1 pana la 10 MP), rezultand 1,4 µm pixeli. Acest lucru va imbunatati calitatea imaginii in raport cu S20 si S20 + (care au o camera selfie de baza de 10 MP). Aceasta este cea mai inalta rezolutie dedicata camerei selfie pe care am vazut-o pana acum (fara a numara telefoane care isi folosesc camerele principale pentru selfie).

 

Samsung Galaxy S20 Ultra are si cea mai mare baterie a trio-ului, 5.000mAh. Telefonul accepta o incarcare mai rapida de 45 W, dar Samsung include doar un adaptor de 25 W in cutie, asa ca va trebui sa cumparati un incarcator mai puternic separat. Incarcarea wireless suporta 15W.

 

 

Telefonul in sine este cel mai mare dintre fratii sai cu un ecran de 6,9 ​​”. Panoul Dynamic AMOLED este certificat HDR10 + si are o rezolutie de 1440p+. In spatele ecranului se afla un cititor de amprenta eecu ultrasunete.

 

Acest ecran are o rata de reimprospatare de 120Hz si un senzor tactil de 240Hz, la fel ca celelalte doua modele S20.

 

Ca model premium, Ultra primeste cele mai bune configuratii de memorie – modelul cu cele mai bune specificatii are 16 GB RAM – primul in lume – si spatiu de stocare de 512 GB. Modelul de baza vine cu 12 GB RAM si doar 128 GB stocare. Obtineti un slot microSD (care accepta carduri de pana la 1 TB), dar 128 GB se vor termina repede daca veti filma fotografii de 108MP si clipuri video 8K.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra este disponibil pentru precomandare incepand de astazi. Optiunea de 128 GB va costa 1.3450 € / 1.400 USD, dar daca doriti o memorie RAM suplimentara si spatiu de stocare, va trebui sa platiti 1.550 €. Telefonul vine in versiuni 4G si 5G (acesta din urma accepta atat mmWave cat si sub-6GHz). Puteti alege intre culorile Cosmic Black si Cosmic Gray.

 

Telefoanele precomandate ar trebui sa fie livrate la inceputul lunii martie si vor veni cu o pereche gratuita de Samsung Galaxy Buds+.