Samsung Galaxy Z Flip aproape a furat lumina reflectoarelor seriei Galaxy S20, deoarece este al doilea telefon cu un afisaj pliabil pentru companie. Totusi, de data aceasta, telefonul foloseste o directie diferita in mare parte a formulei pliabile – spre deosebire de Galaxy Fold, care se deschidea pentru a oferi un ecran cu dimensiunea unei tablete, Z Flip este un telefon cu dimensiuni obisnuite, care se pliaza la o dimensiune minuscula.

 

Este construit in jurul unui AMOLED dinamic cu un aspect ratio de 22:9 si o dimensiune de 6,7″. Spre deosebire de toate telefoanele cu ecran pliabil de pana acum, foloseste un strat de sticla Ultra Thin, deci ar trebui sa fie mult mai rezistent la zgarieturi. Rezolutia este 1080 x 2636px, care adauga cu putin peste 50% mai multi pixeli decat rivalul sau cel mai apropiat – Motorola Razr. Galaxy Z Flip are, de asemenea, un Super AMOLED secundar de 1.1″ pozitionat pe partea din spate a capacului sau, astfel incat sa puteti vedea notificarile importante. Acesta se afla sub un strat de Gorilla Glass 6 impreuna cu restul corpului exterior al telefonului.

 

In interior se gaseste chipset-ul Snapdragon 855+ flagship de anul trecut, spre deosebire de Snapdragon 865, iar telefonul este doar 4G. Singura varianta de memorie este 8GB / 256 GB, dar foloseste cel mai recent spatiu de stocare UFS 3.0.

 

Camera principala din exteriorul telefonului utilizeaza senzorul Samsung de 12MP cu diafragma f/1.8 si pixeli relativ mari de 1,4 µm. Este alaturat de o unitate ultrawide de aceeasi rezolutie de 12MP, dar cu senzor mai mic si diafragma F/2.2 mai lenta.

 

Camera interna a Galaxy Z Flip vine cu o rezolutie de 10MP si f/2.4 si este un pas in spatele familiei Galaxy S10, dar telefonul poate fi pliat la o multime de unghiuri diferite si asezat pe o masa pentru o abordare complet noua pentru apeluri video sau auto-inregistrare.

 

Samsung Galaxy Z Flip are o baterie de 3.300 mAh, dar viteza de incarcare este limitata la 15W.

 

Alte caracteristici de remarcat includ un set de difuzoare stereo reglate de AKG, incarcare wireless si Android 10 cu One UI 2.0 din fabrica.

 

Samsung Galaxy Z Flip va fi disponibil incepand cu 14 februarie incepand de la 1.380 €/1.500 USD in culorile Black Mirror, Mirror Purple si Mirror Gold.