Western Union avanseaza in sectorul blockchain, printr-un parteneriat cu o retea de plati, astfel incat clientii sai sa poata profita de walleturi cripto.

 

Reteaua se numeste Thunes, si prin intermediul sau clientii Western Union pot trimite fondurile direct in wallet-ul mobil al recipientului. Tot ce trebuie sa faca este sa acceseze platforma online, sau sa viziteze una dintre numeroasele locatii Western, exact ca in cazul transferurilor traditionale.

 

Western Union este cunoscut drept locul in care poti transfera bani fara bataie de cap, si in care poti plati facturi, insa inovatiile din lumea tech au inceput sa depaseasca vechiul sistem al companiei.

 

Sobia Rahman, lider global al Account Payout Network, a afirmat ca Western Union cauta in mod continuu sa aduca imbunatatiri sistemului. Aceste imbunatatiri include estinderea portofoliului de plati, includerea in oferta a mai multor optiuni de plata, si adaugarea de conturi bancare, carduri, sau walleturi cripto in eforturile sale.

 

Acesta a afirmat:

 

“Scopul nostrum este sa facem transferurile digitale de bani mai accesibile, si ne concentram pe tranzactiile mobile.”

 

Western Unuin sustine ca aceasta colaborare cu Thunes va servi mai bine clientii care nu au acces la serviciile financiare traditionale. Vor fi conectati la solutii alternative de plata, precum walleturi cripto.

 

Colaborarea a atras comentariile observatorilor. Western a incheiat un parteneriat cu Thunes, iar Thunes unul cu Stellar.

 

Stellar este un platforma blockchain open-source care conecteaza sistemele financiare. Aceasta faciliteaza si transferurile de active. Thunes sustine ca Stellar ofera o platforma instantanee de compensare, decontare si executie.

 

Despre acest parteneriat, Steve Vickers, CEO al Thunes, a afirmat:

 

“Platforma noastra interconecteaza furnizorii de plati din diverse sisteme financiare la nivel global. Prin utilizarea retelei noastre vaste, clientii Western vor avea mai multa flexibilitate atunci cand vor trimite bani peste granite.”

 

Rabdarea si sincronizarea sunt noile strategii ce includ walleturi cripto

 

Anul trecut, CCN a raportat parerea presedintelui Western Union, Odilon Almeida, despre spatial cripto. Alemeida a afirmat ca gigantul evalueaza cele mai bune metode de a folosi criptomonedele si tehnologiile blockchain. Prin laude aduse tehnologiei si inovatiei din domeniu, el a mentionat ca volatilitatea, reglementarile, si conformarea sunt cele trei obstacole ce stau in calea dezvoltarii.

 

Preluat de pe CCN