Un caz de frauda ICO a fost concluzionat, dupa ce fostul CEO al AriseBank si creatorul AriseCoin a pledat vinovat in fata acuzatiilor aduse.

Jared Rice Sr. a furat 4.2 milioane de dolari, intr-o inselatorie cripto care promitea profituri din doua cifre.

Anuntul a fost facut de catre procurorul general al Districtului de Nord din Texas, Erin Nealy Cox, dupa ce Rice a fost arestat de FBI la sfarsitul anului 2018. Intr-un alt caz de frauda, unde suma este mai mica, de 2.5 de milioane de dolari, fostul CEO, impreuna cu un partener, au incheiat o intelegere cu SEC.

“Nu vom tolera escrocarea investitorilor, fie ca este digitala, fie de alta natura.”

Acest caz este unul dintre primele cazuri din lumea cripto in care acuzatul pledeaza vinovat, insa este de mentionat ca vorbim de un singur cap de acuzare. Rice a inaintat pledoaria catre curtea federala din Dallas pe 20 martie, admitand ca i-a mintit pe potentialii investitori.

Sute de investitori cu fost pacaliti cu promisiunea nerealista a unor profituri de pana la 20%, iar acestia au investit 4.2 milioane de dolari in total in achizitionarea AriseCoin, prin intermediul Bitcoin, Ethereum, Litecoin, precum si bani fiat.

Creatorul AriseCoin a mintit ca a strans 600 de milioane de dolari in ICO, si nu a dezvaluit investitorilor ca a mai fost condamnat in trecut pentru inselaciuni online.

“Domnul Rice a convertit pe ascuns banii investitorilor in fonduri personale, cheltuind aceste sume pe hoteluri, transport, si pe avocatul familiei, lucru pe care nu l-a dezvaluit.”, a spus procurorul general.

Rice a promovat AriseBank drept o banca descentralizata, si a pretins ca ar oferi clientilor “conturi si tranzactii asigurate FDIC”, lucruri false, potrivit SEC.

In plus, creatorul AriseCoin a promovat si un card Visa AriseBank, care ar fi suportat sute de monede digitale, in ciuda faptului ca nu a existat niciun parteneriat care sa sustina furnizarea acestui serviciu. AriseBank nu a fost autorizata sa desfasoare operatiuni bancare in Texas.

Rice va trebui sa returneze banii pagubitilor. Acesta are in fata o condamnare de pana la 20 de ani de inchisoare, iar sentinta va fi data in iulie. Propunerea initiala era de 120 de ani de inchisoare, intr-o facilitate federala.

Preluat de pe CCN