Un executiv de la HTC conduce un nou fond de capital de risc de 50 de milioane de dolari, Proof of Capital, care include un parteneriat cu firma, a raportat TechCrunch .

 

Noul fond de blockchain este patrat in moneda fiat si se concentreaza pe “tranzactii regulate de VC, spre deosebire de investitiile bazate pe simboluri”. Fondul va viza, in principal, firmele blockchain in stadii initiale in fintech, precum si sfera de consum a ecosistemului de blockchain.

 

Potrivit profilului firmei LinkedIn, fondul din San Francisco va avea un accent deosebit pe pietele asiatice si pe economiile emergente.

 

Dovada fondului de capital este condusa de trei persoane, Phil Chen, care in prezent dezvolta smartphone-urile blockchain Exodus de la HTC ca ofiter principal al firmei; Edith Yeung, partener la firma globala VC 500 Startups din cadrul companiei Silicon Valley; si Chris McCann, care a condus comunitatea Greylock Partners, un investitor in Facebook, Airbnb, Linkedin si altii.

 

Potrivit TechCrunch, fondul include un parteneriat cu HTC, care va permite companiei Proof of Capital sa lucreze cu HTC direct pentru a dezvolta servicii sau produse pentru Exodus si alte potentiale blocuri de HTC.

 

Yeung, care a investit in peste 50 de companii start-up, a subliniat faptul ca configurarea Proof of Capital este traditionala, observand ca echipa vine dintr-un “fond traditional al VC”.

 

Recent, proiectul de investitii al Ripple, Xpring si Bain Capital Ventures, a investit in Robot Ventures din faza de inceput.

 

Anterior, New York Times a raportat ca Facebook solicita sprijin din partea diferitelor firme de VC pentru a-si dezvolta raportul stabil. Ca urmare a rapoartelor, trupa de capital de risc si binecunoscutul bitcoin (BTC) bull, Tim Draper a confirmat companiei Cointelegraph ca intentioneaza sa se intalneasca cu Facebook pentru a discuta investitia.