Status, browser-ul mobil si aplicatia de chat bazata pe Ethereum, si-a relansat wallet-ul hardware de criptomonede sub numele de Keycard.

Dezvoltat in intregime open-source, wallet-ul va fi la inceput distribuit gratuit dezvoltatorilor de blockchain-uri, iar apoi va putea fi cumparat de pe site-ul Status cu 29 de dolari.

Dispozitivul, dupa cum afirma liderul de proiect de la Status, Guy-Louis Grau, “are exact aceeasi forma ca si un card Visa”.

Grau a mai adaugat:
“Keycard este contactless. Va functiona impreuna cu wallet-ul tau de pe mobil. Va fi suficient sa confirmi plata pe telefon, iar tranzactia va avea loc. Din punct de vedere functional, este un wallet de tip hardware, dar merge impreuna cu telefonul mobil.”

Potrivit companiei, Keycard este compatibil cu numeroase criptomonede, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, XRP, Ethereum, si toate celelalte jetoane de tip ERC20.

 

Status va ajunge pe mainile dezvoltatorilor in martie

 

Prima serie de dispozitive va ajunge la dezvoltatori la inceputul lunii martie, dar potrivit lui Grau, acestea nu vor de la inceput orientate catre utilizatori.

“Keycard nu este un produs gandit doar pentru utilizatorii finali. Este un instrument, asa ar trebui sa fie vazut. In acest moment, este un instrument pentru proiectele blockchain care vor sa isi securizeze aplicatia cu un wallet eficient din punct de vedere al costului.” a mai spus Grau.

Versiunea finala, orientata spre utilizatori, va fi lansata spre sfarsitul anului. Grau a explicat ca Status, spre deosebire de multi alti producatori de wallet-uri pentru criptomonede, planuieste sa ii incurajeze pe oameni sa isi construiasca propriul card.

Pentru a incuraja blockchain-urile sa isi construiasca propriile dispozitive, Keycard API, care este codul integrat in hardware responsabil cu stocarea cheilor private, confirmarea tranzactiilor si multe altele, functioneaza pe o tehnologie comuna, standardizata, veche de mai bine de 15 ani.

“Software-ul nostru este open-source si functioneaza pe Java Card, asa ca daca o companie vrea sa isi construiasca propriul Keycard, poate folosi codul nostru direct in Java Card. Java Card poate fi achizitionat de la mii de comercianti, din moment ce este o piesa hardware atat de comuna”, a subliniat Grau.
“Securitatea unui wallet este strans legata de transparenta”, a mai adaugat Grau.

 

Articol preluat de pe coindesk.com