Analistul principal al ThinkMarkets, Naeem Aslam, prezice ca BTC va atinge undeva intre 60.000 si 100.000 de dolari in timpul viitorului bull run, potrivit unui interviu acordat de Fox Business pe 24 iunie.

 

Aslam a anticipat anterior, pe 17 iunie, ca BTC ar lovi 10.000 de dolari in “cateva saptamani”, citand implicarea institutionala ca un factor major. Bitcoin a ajuns cu succes la marca de cinci cifre pe 22 iunie, marcand un record care nu a fost vazut in mai mult de un an.

 

Potrivit lui Aslam, principalele puncte de pret pe care trebuie sa le privesti sunt acum 20.000 $ si 50.000 $. El sustine ca prin lovirea a 20.000 de dolari, discutia se va deplasa de la estimari conservatoare care depasesc valoarea maxima a criptocurrencyului numarul unu la previziuni de 50.000 $; de acolo, ruperea de 50.000 de dolari va muta tinta de pret la 100.000 $.

 

Aslam a discutat, de asemenea, despre utilizarea BTC ca mijloc de evitare a riscurilor, comparand BTC, adesea denumit “aur digital”, cu aur. El remarca faptul ca in ultimele doua luni se inregistreaza o crestere semnificativa a pretului pentru aceste doua active, pe care le atribuie unei lipse de incredere in piata de valori, impreuna cu razboiul comercial din SUA-China.

 

Aslam atrage atentia asupra nelinistilor si chiar a unui potential razboi in Orientul Mijlociu ca cel mai mare motor al cresterii recente a acestor active de diversificare. De asemenea, el remarca faptul ca BTC are acum o reputatie ca un refugiu sigur pentru stocarea averii, spunand ca exista dovezi ca investitorii “parcheaza” capitalul lor in monedele de varf.

 

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph, gazda podcast-ului Bitcoin Trace Mayer a spus ca pretul bitcoin in 2019 se va inchide probabil la 21.000 de dolari, in functie de traiectoria indicata de indicatorul sau de pret “Mayer Multiple”. Mai mult, Mayer este o ecuatie care implica impartirea pretului actual al BTC la MA de 200 de zile.