Europol, in colaborare cu unitatea regionala de crima informatica sud-vest a Regatului Unit, politia olandeza, Eurojust si Agentia Nationala a Criminalitatii din Marea Britanie au coordonat arestarile a sase persoane suspectate de a fura peste 27 milioane USD in criptocurrency, conform unui comunicat de presa.

 

Atacatorii au fost implicati in typosquatting, un mijloc fraudulos de a fura acreditarile prin infiintarea unui site web inselator cu nume similar unuia deja existent – prin urmare “typo” din “typosquatting” – si apoi inregistrarea datelor de conectare.

 

In acest caz, raportul mentioneaza ca Europol crede ca hackerii au reusit sa foloseasca procedurile de tiparire pentru a fura detaliile de conectare, permitandu-le sa aiba acces la portofelele clientilor si la fondurile din interior. Europol raporteaza ca hackerii au folosit aceasta schema pentru a fura de la cel putin 4.000 de utilizatori BitCoin (BTC) in 12 tari diferite.

 

Cele sase persoane au fost stabilite in Regatul Unit si in Olanda. Potrivit raportului, Europol a oferit coordonarea agentiilor britanice si olandeze, care au impartasit informatii si dovezi la sediul lor inainte de arestari.

 

Dupa cum s-a raportat anterior de Cointelegraph, supraveghetorii de programe malware au gasit un site clona Cryptohopper care fura acreditarile crypto. Site-ul web foloseste acelasi logo ca si site-ul Cryptohopper autentic pentru instrumente de criptare pentru a determina utilizatorii sa instaleze executabilul sau, care descarca si ruleaza troieni minieri conceputi pentru a fura criptocurrency.