Producatorul chinez de hardware Bitmain a deschis ceea ce sustine ca este „cea mai mare instalatie” din lume pentru minerit Bitcoin (BTC), in Rockdale, Texas.

 

Intr-un comunicat de presa publicat pe 21 octombrie, Bitmain a dezvaluit ca proiectul a fost finalizat impreuna cu districtul de dezvoltare municipala Rockdale si firma tehnologica canadiana DMG Blockchain Solutions.

Comunicatul de presa pune un accent puternic pe colaborarea cu economia locala Rockdale, care se afla in judetul Milam, la est de Austin, in statul Texas al Statelor Unite.

 

Instalatia – dezvoltata in prezent cu o capacitate actuala de 25 MW, cu o instalatie de 50 MW ramase in constructie – se afla pe un santier de 33.000 acri si se poate extinde la o capacitate de peste 300 MW in viitor.

 

Se pare ca site-ul este detinut de Compania de aluminiu din America, Alcoa, si anterior a servit ca locatie pentru o topitorie.

 

DMG, care va oferi servicii de gazduire si management pentru facilitatea din Texas, va coopera cu Bitmain pentru a extinde capacitatea instalatiei si pentru a asigura eficienta operatiunilor miniere ale site-ului.

 

Ambele firme vor lucra indeaproape pentru a stabili echipa la fata locului, impreuna cu comisia locala de forta de munca, Rockdale MDD.

 

Bitmain spune ca se angajeaza sa caute furnizori locali Rockdale pentru a sprijini lucrarile de constructie in curs si va achizitiona energie direct de la operatorul retelei electrice Rockdale, Consiliul de fiabilitate electrica din Texas.

 

Pe langa sprijinirea economiei locale, Bitmain intentioneaza, de asemenea, sa lanseze programe educationale si instruire in tehnologia blockchain si in operatiunile cu centre de date miniere, impreuna cu districtul scolar Rockdale.

 

Dupa cum a fost raportat anterior, planurile Bitmain pentru site-ul sau din Texas au fost anuntate pentru prima data in august 2018.

 

La vremea respectiva, Bitmain a spus ca se asteapta sa creeze 400 de locuri de munca locale in primii doi ani, estimand 500 de milioane de dolari ca investitie totala planificata in economie intr-o perioada initiala de sapte ani.

 

In ianuarie, rapoartele locale au sustinut ca proiectul a fost redus, cu raportari privind disponibilizarile personalului si operatiuni suspendate. Se credea ca conditiile adverse ale pietei sunt motivul pentru presupusul racire.

 

Clinton Brown, Rockdale Lead Project Manager pentru Bitmain, a declarat astazi ca lansarea instalatiei este „semnificativa pentru planurile de extindere globala ale Bitmain” si ca resursele energetice stabile si eficiente ale statului vor fi fundamentale pentru sustinerea a ceea ce considera ca va fi o scara inevitabila a cresterea industriei miniere.