Browserul web Opera permite acum efectuarea de plati Bitcoin (BTC) direct in interiorul browserului.

 

Compania a anuntat stirea intr-un comunicat de presa impartasit cu Cointelegraph pe 21 octombrie, in care se precizeaza ca cei 350 de milioane de utilizatori ai Opera pot trimite si primi BTC direct din browser, precum si pot folosi criptocurrency pentru achizitionarea de bunuri si servicii pe site-urile de comert electronic.

 

In plus, browserul permite acum adaugarea unei carduri Bitcoin si TRON (TRX) in portofelul Crypto incorporat pentru a urmari criptomoneda. Charles Hamel, seful cripto-ului la Opera, a comentat lansarea noii functii:

„Consideram ca deschiderea browserului nostru catre mai multe blockchainuri, inclusiv Bitcoin, este logic urmatorul pas pentru a face solutia noastra mai relevanta pentru oricine are un portofel cripto Bitcoin si ar dori sa faca lucrurile cu criptomonedele lor, dincolo de pastrarea lor intr-un cont. “

 

Functiile au fost lansate anterior in versiunea beta a browserului in aceasta vara, in timp ce prima criptocurrency disponibila pentru achizitionare prin intermediul browserului a fost Ether (ETH) in februarie.

 

In ultimele luni, Opera a prezentat in mod activ noi evolutii legate de Web 3, termenul referindu-se la o noua evolutie a web-ului, cu crearea de continut de inalta calitate si implicarea de blockchain, calcul descentralizat si monede digitale.

 

Compania a lansat versiunea iOS a browserului sau web mobil, Opera Touch, care accepta protocolul Ethereum si aplicatiile Ethereum Web3 si un explorator Web 3, care permite utilizatorilor sa efectueze tranzactii si sa interactioneze cu Web 3.

 

Desi cota de piata a Operei printre alte browsere reprezinta doar 3% din septembrie 2019, ultima sa dezvoltare este un alt pas inainte catre „o integrare experimentala a Web 3” si adoptarea ulterioara a criptomonedelor.

 

Dupa cum a afirmat anterior Hamel, compania isi propune sa inlature frictiunile implicate in „folosirea criptomonedelor online si accesarea Web 3 prin aplicatii sau extensii speciale”, in incercarea de a face tehnologiile emergente mai mainstream.

 

Intre timp, browser-ul cu criptocurrency Brave a revendicat o implicare ridicata a utilizatorilor, utilizatorii activi zilnici fiind de peste 2,8 milioane, iar numarul de creatori abonati la reteaua de reclame web a creste substantial.