Alipay, grupul de plati digitale al gigantului chinez al comertului electronic Alibaba, a declarat ca va interzice orice tranzactii legate de Bitcoin (BTC) si alte criptomonede.

Pe 10 octombrie, Alipay si-a reiterat pozitia anti-cripto intr-o postare pe Twitter, care a avertizat ca compania monitorizeaza indeaproape tranzactiile fara cont pentru a identifica comportamentul neregulat si a asigura respectarea reglementarilor relevante. Alipay a scris:

“Daca tranzactiile sunt identificate ca fiind legate de bitcoin sau alte monede virtuale, Alipay opreste imediat serviciile de plata relevante.”

 

Aceasta miscare urmeaza diverse rapoarte conform carora Alipay este utilizat pentru tranzactii BTC.

 

Pe 9 octombrie, exchange-ul crypto Binance a confirmat pe Twitter ca a inceput sa accepte monede fiat prin intermediul serviciului de plata online Alipay si prin aplicatia de messagerie mobila si de plata WeChat.

 

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, cunoscut si sub denumirea de CZ, a clarificat ca schimbul nu functioneaza direct cu WeChat sau Alipay, iar utilizatorii sunt in continuare capabili sa le foloseasca pentru tranzactii peer-to-peer.

 

Acest anunt a urmat implementarea tranzactiei peer-to-peer pentru Bitcoin, Ether (ETH) si Tether (USDT) impotriva yuanului chinez (CNY) anterior, dupa cum a raportat Cointelegraph.

 

Fondata initial in China in 2017, Binance si-a facut prima investitie strategica in publicatia Crypto si blockchain din Beijing, la mijlocul lunii septembrie. La vremea respectiva, comunitatea crypto anticipa ca Banca Populara Chineza sa lanseze propria moneda digitala a bancii centrale (CBDC).

 

Cu toate acestea, la sfarsitul lunii septembrie, banca a spulberat aceste asteptari – sustinand ca nu are o data specifica de lansare pentru CBDC si negand ca tara este gata sa extinda noul activ financiar.