Binance, una dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede, a inregistrat o incalcare majora a securitatii pe 7 mai, potrivit unei declaratii comunicate de Cointelegraph .

Hackerii au folosit o varietate de tactici, inclusiv phishing si virusi, pentru a obtine un numar mare de coduri 2FA si chei API dar si alte informatii.

Potrivit companiei, a existat o tranzactie afectata, in care hackerii au reusit sa retraga 7.000 de bitcoin in valoare de 40.705.000 de dolari .

Intr-o scrisoare de pe site-ul Binance, CEO-ul Changpeng Zhao afirma ca monedele au fost retrase doar din portofelele firmei, care contin doar 2% din totalul de bitcoin ai companiei. Zhao afirma ca alte portofele ale lui Binance nu sunt afectate.

Binance va suspenda toate depozitele si retragerile in timp ce va efectua o analiza a securitatii sistemelor sale, care vor dura pana la o saptamana. Tranzactionarea va fi in continuare activa, iar comerciantii vor putea sa isi ajusteze pozitiile. Zhao afirma:

“Va rugam sa intelegeti, de asemenea, ca hackerii pot controla in continuare anumite conturi de utilizatori si le pot utiliza pentru a influenta preturile intre timp. Vom monitoriza indeaproape situatia. Dar credem ca, odata cu oprirea retragerilor , nu exista prea multe stimulente pentru ca hackerii sa influenteze pietele “.

Zhao adauga ca va efectua o postare pe Twitter pentru a raspunde la intrebari din partea comunitatii.

Binance va utiliza Fondul securizat al fondurilor pentru utilizatori (SAFU) pentru a acoperi incidentul. Bursa a creat fondul in iulie 2018 ca un fond de asigurari de urgenta. Binance aloca 10% din totalul comisioanelor sale de tranzactionare pentru a finanta SAFU.